söndag 15 februari 2015

Åtal runt Yara

Nu väcks det mer åtal i svallvågorna efter Yara. Det var så att kommunen kritiserade rekrorn på skolan där Yara gick. Han knäckte så att han tog livet av sig ändå var han en av de få som faktiskt gjorde något.
http://www.bpis.se/nya-misstankar-mot-kommunen/

Arbetsmiljöåklagare Lotten Loberg går vidare med Lärarförbundets anmälan om bland annat förtal. I nuläget står ingen enskild tjänsteman eller politiker som misstänkt - anmälan gäller tills vidare Karlskrona kommun som arbetsgivare. Det är Lärarförbundet som bistått rektorns hustru Karin Johansson med den omfattande anmälan som lämnades vidare till åklagaren i slutet av januari. I går fattade Lotten Loberg vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott beslut om att inleda en förundersökning.

Misstankarna gäller i nuläget förtal, framkallande av fara för annan, arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada samt underlåtenhet att anmäla skada till Arbetsmiljöverket.

- Det känns skönt att åklagaren hittat någonting att gå vidare med. Jag känner mig tillfreds över att kommunens agerande nu blir ordentligt och grundligt utrett, säger Karin Johansson.

Misstänkt i det fallet är Johan Johanssons dåvarande chef, den tidigare skolchefen Maria Persson som också förhörts i ärendet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar