söndag 15 februari 2015

Tog 1 1/2 år innan anmälan

Man undrar vad som skall till. Här bevittnar under 1 1/2 år ett flertal assistenter våld mot barn utan att anmäla.
http://www.bpis.se/assistenter-bevittnade-vald-mot-barn-larmade-forst-efter-15-ar/
Den hjärnskadade flickans personliga assistenter bevittnade gång på gång föräldrarnas våld mot henne och lillasystern.
Först efter 1,5 år larmade de polisen.
Nu har föräldrarna åtalats för grov fridskränkning.
– Bevisningen är massiv, säger kammaråklagaren Jens Göransson.


Den åttaåriga flickan bodde med sin mamma och styvpappa, samt parets treåriga dotter.
På grund av en händelse för fyra år sedan drabbades flickan av en svår hjärnskada och har sedan dess behövt personlig assistans dygnet runt. Förutom extern personal jobbade även flickans mor, mormor och styvfar som hennes personliga assistenter.
Den 25 januari i år gick en kvinnlig personlig assistent, tillsammans med fem kollegor, till polisen.
De gjorde en anmälan och berättade om att de två flickorna ofredats, kränkts och misshandlats av föräldrarna.
Den kvinnliga assistenten uppgav att hon vid 21-tiden föregående kväll blev mycket upprörd då pappan i familjen först slog sin treåriga dotter, bland annat med öppen hand i huvudet. Sedan bar pappan den hysteriskt gråtande flickan till ett annat rum. Mamman bar enligt assistenten sedan ut den skräckslagna flickan som hade kissat på sig och slängde henne i sängen, där barnet låg apatiskt ett tag. När flickan tagit sig ner på golvet igen och börjat leka med en skruvmejsel ska pappan ha kommit in igen och släpat med sig treåringen till ett annat rum och låst dörren. Assistenten berättade hur hon då hör att barnet "skriker i skräck" och att det sedan smällde i väggen. Till polisen sa assistenten att hon tyckte det var konstigt att flickan alltid tvärtystnade när pappan bar henne i det "gamla assistentrummet".
 
Samma dag slog polisen till mot paret och anhöll båda. Mamman och sambon häktades, på sannolika skäl misstänkta för grov fridskränkning av flickorna, åtta och tre år gamla.
Polisen förhörde samtliga assistenter och av deras berättelser framkom att de små flickorna farit illa i sitt hem under lång tid.
Under vittnesförhören kom det fram att assistenterna bevittnat kränkningar och misshandel ett stort antal gånger - utan att larma om missförhållandena.
Pappan ska ha även gett sig på den hjälplösa åttaåriga styvdottern inför assistenterna. Han ska bland annat lagt sin fot på flickan bröstkorg och sagt: "Jag ska döda dig". För att efter en stund säga: "Nä, jag skojar", står det i polisens förundersökning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar