söndag 15 februari 2015

Kan ha/har hittats


Grabbarna som filmades i Malmö kan ha hittats i Danmark. Det som skrivits är att de letat efter en äldre bror. http://www.bpis.se/pojkarna-kan-ha-hittats-i-danmark/
Hade besök av en kjille på 9 år igår. D är inte stora. Tanken på att en 9 och en 13 åring är på drift ensamma utan någon vuxen eller ansvarig är hemsk.

Redan innan jag lagt ut denna kom nästa De har hittat pojkarna.
http://www.bpis.se/bekraftat-9-aringen-hittad-pa-jylland/
De två ensamkommande flyktingbarnen som råkade ut för ett brutalt omhändertagande av väktare på Malmö centralstation i fredags, och som sedan varit försvunna sedan i måndags, tros ha hittats i Danmark.

Just nu ska pojkarna vara i förvar hos dansk polis. - Det vi vet är att de sannolikt är funna av dansk polis. Vi håller på att få det bekräftat. Vi har inga detaljer om platsen eller omständigheterna, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef vid Malmöpolisen.
– Vi kommer att göra en handräckningsbegäran till danska polisen, en ren formalitet. Sedan kommer de att återföras till sociala myndigheterna i Malmö, säger Mats Karlsson till SVT Nyheter.
 
Det var ju skönt även om killen säkert inte är så glad. Han skall ju tillbaka till ruta ett. Man kan ju inte säga annat än att han är företagsam. Hoppas nu bara att man gör ett bättre jobb denhär gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar