måndag 22 december 2014

Ja vem gör mest?

Och så en debatt artikel där de bråkar om vem som gör mest.
http://vlt.se/asikt/debatt/1.2765478-satsa-mer-pa-socialtjansten
I en debattartikel den 15 december skriver Vänsterpartiet att de är det enda parti som satsar på socialsekreterarna i sin budget för Västerås stad. Detta är inte sant.
Moderaternas budget innebär sänkta effektiviseringskrav, införande av karriärtjänster för socialsekreterare och en extern översyn av arbetet på socialkontoren.

Redan på arbetsgivardelegationen i morgon kommer vi moderater återigen att lyfta frågan om att inrätta karriärtjänster för socialsekreterare. Det krävs åtgärder och det krävs snabba åtgärder så att de som är mest utsatta i Västerås inte drabbas.
När livet inte fungerar, när något har hänt, vilket kan drabba oss alla, då måste det finnas en sista livlina. Detta är ofta socialtjänsten.

Om socialtjänsten inte fungerar är det ett hot mot vårt välfärdssamhälle. Det är därför vi moderater har varit mycket tydliga i årets budget.
Alla de signaler vi har fått om att socialtjänsten inte fungerar som det ska kräver åtgärder och det kan inte vänta.
Erfarna socialsekreterare måste behållas. Genom karriärtjänster erbjuds karriärvägar inom yrket och är något vi måste utveckla.

Den problematik som just nu pågår måste också analyseras för att se över hur arbetet organiseras och vilka åtgärder som behöver vidtas och då krävs en extern översyn.
Ett ja till moderaternas budget hade varit ja till åtgärder och en satsning på socialtjänsten.
 
Ja vem gör mest och på vilket sätt blir det bäst?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar