tisdag 30 december 2014

Fler som får kritik

Känns snart som om alla kommuner granskas. Nu är det Jönköping och Vaggeryd
http://www.jonkopingsposten.se/artikel/35097/kritik-mot-familjehemsplacering
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har utrett ett klagomål mot socialtjänsten i Jönköping. Enligt klagomålet har verksamheten brustit i sin handläggning av ett barns familjehemsplacering.

Klagomålet handlade bland annat om hur nämnden tagit hand om klagomål som föräldern kommit in med, hanterat missförhållande under frivillig placering samt planerat umgänge under placering.

Klaganden hade också uttryckt önskemål om att få byta handläggare och upplevde att beslut tagits från en ofullständig utredning samt att den inte har meddelats på ett korrekt sätt.

Nämnden beskriver att klagomålen från föräldern har bemötts, men att nämnden och den klagande har varit av olika uppfattningar. IVO kom fram till att vårdgivaren har vidtagit nödvändiga åtgärder och avslutar därmed ärendet

Vaggeryd också http://www.jonkopingsposten.se/artikel/35096/klagomal-om-valdsutsatt-barn
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har utrett ett klagomål mot socialtjänsten i Vaggeryd. Enligt klagomålet har verksamheten brustit i handläggningen av ett våldsutsatt barn.
I utredningen framkom information som tyder på att barnet får sina basala behov tillgodosedda i form av kost, sömn och hygien och att det beskrivs som trygg lugn och nöjd, vilket överensstämmer med de observationer som gjorts av handläggare. Man har även närvarat vid konflikter mellan föräldrarna, men inget tyder på att detta påverkat negativt. Inte heller BVC säger att de iakttagit någon förändring eller uppfattat någon oro för utveckling eller hälsa.
IVO kommer fram till att vårdgivaren har vidtagit nödvändiga åtgärder och avslutar ärendet.
 
Men det händer inget. Alla ärenden avslutas Det leder sällan till mer än kritik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar