måndag 10 november 2014

Vem skall polisanmäla?

Underbart socialstyrelsen tycker att man skall polisanmäla utifrån den kritik man gett      men det borde vara socialstyrelsen som anmälde det skall inte en drabbad behöva göra själv.

När en kommun gjort så mycket fel och socialstyrelsen, IVO, JO eller DO upptäcker det så borde det vara de som anmäler. Det skall inte den drabbade sedan själva göra. Det är nämligen så att förlorar de får de även stå för rättegångskostnaderna. Och ibland är det så att de förlorar för att man inte kan bestämma vem som är ytterst ansvarig.

Sök på Marianne Sigström som är ett sådant exempel. Man tog hennes son. Han dog i ett familjehem som inte hade kunskap om epilepsi. Kommunen fick efteråt kritik han skulle inte ens ha varit placerad. Men det i ryggen anmälde hon och man kunde inte komma överens om vem som var ansvarig och hon har idag tror det var 2 miljoner i skulder.

1 kommentar:

  1. Alldeles korrekt.
    Byråkrater ska anmäla byråkrater-om de gör ett ordentligt jobb.
    Men det gör de alltför sällan-och man kan ju undra vilken standard på ETIK som Marianne -s advokat hade , som överhuvudtaget tog sig an jobbet?
    Det finns advokater och advokater - vissa vill tjäna pengar , vissa brinner för sitt jobb.
    Men i det långa loppet är det mest lukrativt att brinna för sitt jobb.
    Och det är bara eldsjälarna som går till historien.
    Som gör skillnad .
    För ALLA.

    SvaraRadera