måndag 10 november 2014

Mark ändrar sig

Då ändrar sig Mark ang sekretessen http://www.bt.se/nyheter/mark/efter-bts-artikel-sekretessen-havs(4526109).gm
De lämnar ut de begärda dokumenten fast maskade.
I förra veckan berättade BT att kommunen, med hänvisning till sekretess, inte lämnar ut svaret på IVO:s (Inspektionen för vård och omsorg) frågor om hur de omplacerade familjehemsbarnen har det idag. När BT vände sig direkt till tillsynsmyndigheten fick vi däremot ut både frågorna och svaret, om än i anonymiserad form.Men nu ändrar sig alltså Marks kommun.
– Nu lämnar vi ut det maskat, säger Calle Larsson.

Hur kommer det sig att ni gjorde en ny bedömning?
– Vår ambition är givetvis att göra rätt. I det första skedet var vi väldigt inställda på att skydda människorna som det handlar om. Men vi insåg senare att vi hade gjort en felaktig bedömning och att man har rätt att ta del av den här informationen. Du pekade på en viktig omständighet och på samma sätt som vi var ambitiösa när det gäller att göra rätt förra gången så vill vi också, när vi ser att vi gjort en bedömning som inte håller, göra rätt för oss i nästa steg.
 
att det alltid skall till press för att få en reaktion. Undrar vad som händer nu?

1 kommentar:

  1. Kan väl hoppas på det bästa för BARNEN-ska de lyssna på barnen nån gång ?
    Har inte BO något att säga till om?-han som just lyft fram att det lyssnas för lite på BARNEN....kanske dax äntligen att få ett prejudikat i branschen - för att fler kommuner ska lyssna på BARNEN?

    SvaraRadera