lördag 22 november 2014

BPIS

Då var den nya organisationen BPIS med i radion
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6025093
– Det finns många föreningar som siktar mot egna mål. Agerar vi tillsammans blir vi starkare och kan lyfta gemensamma frågor, menar hon.
Hon är en av de drivande bakom föreningen Barnperspektivet i Sverige, som hon hoppas ska bli en paraplyorganisation för flera föreningar som på olika sätt arbetar med barnfrågor.

Föreningen Compassen i Västra Götaland, med lokala avdelningar i Göteborg och Lidköping, har nyligen anslutit sig.
Eva Hallgren har själv dåliga erfarenheter av hur kommuners socialtjänster agerar mot barn. Men hon är noggrann med att påpeka att det inte handlar om att strida mot kommuners socialtjänster.

Tvärtom hoppas hon att paraplyorganisationen ska kunna påverka politiker till lagändringar som hon menar ska stärka barnens rätt:
– Det finns socialsekreterare som gör ett jättebra jobb. Men de måste få rimliga förutsättningar och tydliga lagar att arbeta efter, menar hon.
 
Mer om man lyssnar på själva inslaget.
Eftersom Comapssen i Lidköping gått med på samarbete så har jag numera 1540 medlemmar i ryggen då jag åker upp till riksdagen och ställer mina krav.
Alla siom viull stötta är välkomna http://bpis.hemsida24.se/ De som blir med nu deltar i en utlottning av boken med alla upprop. Avgiften gäller även för hela nästa år.
Om du är förälder till, eller själva har ADHD så är du även välkommen till Comapassen http://www.compassen.se/
Att vi behövs är det väl ingen tvekan om.
Kaliber på radion på P1 http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1316 lyfter situationen inom socialtjänsten redan igår var det ett flertal artiklar och annat. KL 12 för de som vill lyssna.
Hittade även ett debatt inlägg
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article19900007.ab
När ondskan drabbar oss söker vi svar. Ofta finns det inga.
Varför mördades Yara, bara åtta år gammal?
Varför gjorde ingen något, varför togs inte varningssignalerna på allvar?
Den lilla flickan hade inga vinterkläder, hon var rädd för att gå hem, hade blåmärken i ­ansiktet. I efterhand uppdagades flera anmälningar till social­förvaltningen. Dessutom har hennes skola hört av sig och ­varit oroliga.
– Hon sa att de slog henne och kastade papperskorgar efter henne, berättade en klasskamrat i ett videoförhör som spelades upp för rätten i går.

Det återstår att se om enskilda tjänstemän har gjort fel.
Men det tunga ansvaret för en fungerande socialtjänst i Sverige ligger inte på varje enskild polis, rektor eller socialsekreterare. Det vilar på politikerna.

När ”Kaliber” i P1 under­sökte läget i 222 av landets kommuner visade det sig att hälften av ­socialkontoren den 1 oktober i år hade vakanta tjänster just när det gäller frågor om barn och unga. I 13 kommuner saknades över 30 procent av personalen.
De som kommer i kläm är just barn och unga i riskzonen.

Förra året kom en rapport från Sveriges kommuner och landsting som varnade för just hög personalomsättning bland socialsekreterare när det gäller arbetet med utsatta barn. Det visade sig att en tredjedel av dem som arbetade med frågorna var nyanställda och saknade erfarenhet.

Detta är ingen slump utan handlar om politiska beslut ­både i kommunerna och i riksdagen.
Om politikerna vill kan de ändra på detta, det är en fråga om prioriteringar.
På den sista bilden som togs av Yara har hon röd kappa.
Hon ler inte.
 
Vi behövs blir med i BPIS du också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar