onsdag 15 oktober 2014

Socialtjänsten lyssnar inte

Hittade lite info om Filipstads fallet eller Nordmarks flickan som det kallades. Nu är hon tillräckligt gammal för att de inte skall göra något. Nu går hon ut offentligt med sin historia.
Hon skriver själv om hur det började http://www.filipstadsfallet.com
Jag och min bror, Daniel Norberg, hävdar att vår mamma har utsatt oss för psykisk och fysisk misshandel samt sexuella övergrepp, ett beteende som enligt vår mors utsago gått i arv i hennes släkt. När vi berättade om hennes brott mot oss påbörjade hon en motkampanj, en kampanj vilken hon lyckades genomföra tack vare sin f d arbetskamrat, nuvarande socialchef Christina Steijner i Filipstad. Min pappa var helt plötsligt världens värsta människa. Jag och min bror låstes in på ett behandlingshem för kriminella ungdomar, ett behandlingshem vars uppdrag var att sammanföra oss med vår mor och få oss att förstå att den livsupplevelse vi berättat om inte överensstämde med verkligheten. Dvs. vår mors påhittade verklighet. Jag var då elva år gammal, min bror fjorton – två barn från landet som inte passade in i den miljön överhuvudtaget. Våra brott? Vi hade berättat om incest och misshandel och vägrade acceptera vår mors lögn om att vår pappa ”hjärntvättat” oss.
Tre års inlåsning och ständig förföljelse från vår mor följde, en förföljelse som de flesta myndighetspersoner hjälpte till med. Vissa i god tro, andra inte.


Patrik har också lyft det gång på gång precis som med vårt ärende http://www.d-intl.com/2014/10/13/kronika-socialtjansten-och-orattvisan/ och han skrev nu igen en krönika.
Den handlar om hur socialtjänsten inte lyssnar.

KOmmun efter kommun får kritk för att de inte gör ett bra jobb. Nu kritiseras Skara http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5991353 Men som vanligt är det bara dokumentation och formalia man kritiserar.

1 kommentar:

  1. Den här Melinda är en sådan modern hjältinna , som överlevt tack vare kärleken från pappan och brodern och säkert många till som hjälpte dem när de tvingades till ofrivillig hemlöshet och gå under jorden, som så många papperslösa , utvisade/ gömda flyktingar gör dagligen i vårt " fina " Sverige .
    Det är hjältinnor som hon som öppnar ögonen för den massa , som aldrig har tid, mer än för sina egna bekymmer.
    Tack vare henne -kommer nog ett och annat förtvivlat barn, som kämpar i motvind mot soc- räddas till livet.
    Hon räddade sig själv och därmed många många andra förtvivlade barn i Sverige - så vackert att läsa denna hemsida- som visar att dumheten alltid förlorar i det långa loppet!
    Ärlighet varar längst- sanningen segrar ALLTID över skuggan, precis som i riktigt bra filmer eller böcker.

    SvaraRadera