torsdag 23 oktober 2014

Farligt att vara ensam mamma

Då jag var i Stockholm fick jag en inbjudan till Qrut. En tre årig satsning med stöd från allmänna arvsfonden. De erbjuder stöd för de som  har barn och behöver stöd för att få behålla sina barn. De som fått en orosanmälan på sig, har barn i familjehem eller som skall eller just fått hem sitt barn. De jobbar främst med kvinnor men jag tvivlar på att de slänger på luren om en man ringer.
Vi diskuterade samarbete. Ni hittar dem på http://qrutrfhl.se eller telefon 0705 532470 om ni bara vill ha kontakt men om ni vill ha föräldra stöd 0739 888128 mail info.qrut@rfhl.se Jag rekommenderar varmt för de som är i behov av. Om de behövs Jo det kan ni ge er på.
http://www.aftonbladet.se/debatt/valfard/article19665153.ab
vart sjunde barn till ensamma mödrar omhändertas

Samtidigt slår man larm ang socialtjänsten och deras arbetssituation
http://mobil.dn.se/debatt/socialsekreterares-villkor-har-forsamrats-allvarligt/
en tredjedel av de som arbetar med dessa arbetsuppgifter är mellan 20 och 30 år. Av dessa har nästan var femte arbetat kortare än ett år i yrket och mer än en tredjedel i högst 3 år. Nästan hälften hade planer på att söka nytt arbete och mer än hälften av socialsekreterarna hade övervägt att byta yrke. Många beskriver introduktionen till yrket som kaotisk. Arbetsgrupperna man kom till bestod till större delen av andra oerfarna, flera tjänster var obemannade och hade ofta så varit under en längre tid. Inte sällan saknades någon att fråga om råd och man lämnades ensam med en hög utredningar att ansvara för.
Kanske inte konstigt att det blir fel.
Jag undrar ju när någon skall ta det på allvar. Som en skriver i UNT http://www.unt.se/asikt/debatt/ar-uppsalas-socialtjanst-battre-3424021.aspx
Sköter socialtjänsten i kommunerna i Uppland familjehemsplaceringarna av barn och ungdom enligt socialtjänstlagen, eller sker verksamheten lagstridigt, som i Simrishamn, där en familjehemsflicka avled i brist av vård vid sjukdom?
Uppdrag granskning belyste en mycket viktig fråga, som det inte bara går att gå förbi, med tanke på alla missgrepp som framkom i regeringens vanvårds­utredning – vi lever ju inte förr, utan 2014.
Så rätt han har förutom att det var i kalla fakta inte uppdrag granskning....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar