lördag 18 oktober 2014

En artiklen till om domen

Har bara sett en som lyft att domen står fast, det var radio sjuhärad som jag länkade till igår. Nu kommer det en till http://www.d-intl.com/2014/10/17/fallande-dom-mot-s-politiker-star-fast/
Markfallet är på många sätt en skam för medierna och våra myndigheter. Innan Uppdrag granskning uppmärksammade det felaktiga omhändertagandet, vågade inga mainstream-medier skriva om fallet – troligtvis av rädsla för att kallas rasister med tanke på att mamman är rom.
På nätet drevs en kampanj för mamman och hennes dåvarande man av författarna Bennie Åkerfeldts och Kjell Alexis Andreasson. De såg inget problematiskt i att mammans make var rejält kriminellt belastad och även dömd för sexualbrott. Det viktiga för dem verkade vara att göra ärendet till en politisk fråga. Romer mot svenskar – utan hänsyn till barnens vilja.

Hovrättens agerande väcker hopp inför framtiden. Det finns flera ömmande fall där socialtjänstens beslut skapat irreparabla skador hos de drabbade. Förhoppningsvis innebär Markfallet ett trendbrott som får rättsväsendet att börja utkräva ansvar mot tjänstemän och politiker som tror att de har rätt att ödelägga oskyldiga människors liv. Fostermamman Eva kämpar vidare för att barnen ska få komma hem. Hon har även grundat föreningen Barnperspektivet i Sverige.
 
Det är konstigt att den passerat så obemärkt förbi. Den är den tredje i sitt slag dvs den tredje i svensk historia och det blev fällande dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar