söndag 3 augusti 2014

Surrogatmödraskapets nackdelar

Det finns många nackdelar med surrogatmödraskap. Det kan vara svårare att lämna ifrån sig banren än man trott och en del tar fight för dem. Har hänt i ex USA.
Eller så kan det som i det här ärendet bli skador på barnet. Vems är då ansvaret? Vems är barnet då?

http://www.expressen.se/nyheter/foddes-med-downs-syndrom---overgavs/
Ett australiskt par erbjöd 21-åriga Pattaramon Chanbua drygt 100 000 kronor om hon agerade surrogatmamma och födde deras barn. Hon bor i en stad nio mil söder om Bangkok och pengarna skulle komma väl till pass för att betala för utbildning till hennes två barn.
I december förra året födde hon ett tvillingpar till det australiska paret. En pojke och en flicka. Flickan var frisk och fick följa med de biologiska föräldrarna hem till Australien. Pojken däremot, som föddes med Downs syndrom, övergavs av paret.
– Varför måste han bli övergiven, medan den andra bebisen får det lätt, frågar Pattaramon Chanbua.

Hon behöll pojken och uppfostrar honom nu som om han vore hennes egen. Pojken har fått namnet Gammy.
– Jag är ledsen för hans skull. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag valde att behålla honom, inte att skada honom. Jag älskar honom. Han var i min mage i nio månader, det är som om han vore mitt barn.
Downs syndrom var inte den enda komplikationen som pojken föddes med. Han lider även av ett livshotande hjärtfel och har lagts in på sjukhus.
Gammy har hål i hjärtat, ett medicinskt tillstånd som kommer att kräva omfattande kirurgi i framtiden. Behandling som hans familj inte har råd med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar