tisdag 29 juli 2014

Kontrakt som stjälper

Vad sägs om tjejen som lades in på behandling på grund av att hon var självmordsbenägen benägen vilket även bevisades flera gånger.

http://www.expressen.se/gt/lexgt/jenny-slangdes-ut-efter-sjalvmordsforsok/
Vid ett tillfälle hade hon fått ett besked som gjorde henne väldigt ledsen.
– Jag grät som en idiot, jag behövde någon att prata med. De sa att jag fick vänta, men jag bad att få prata med någon direkt - jag ville göra mig själv illa. Jag kände bara att nu orkar jag inte mer. Men ingen brydde sig, säger Jenny.

Räddades av patient

Räddningen blev en annan patient.
Den kvällen på avdelningen beskriver hon som fruktansvärd. Hon var helt inställd på att ta sitt eget liv. Då larmade återigen rumskamraten personalen. När personalen kom fick de rädda livet på henne.
Direkt efteråt sa läkaren att hon skulle tvångsutskrivas. Anledningen - hon hade skrivit på ett papper där hon lovade att inte skada sig själv, men nu hade hon brutit mot kontraktet.
– För 45 minuter sedan hade jag försökt ta livet av mig. De lade ju in mig för att jag hade självmordstankar, hur kan man då skriva på ett kontrakt?
 
Hon tvingades skriva på ett kontrakt då hon lades in att hon inte skulle skada sig och då hon gjorde ett nytt självmordsförsök slängdes hon ut ifrån behandlingen eftersom hon brutit kontraktet.
Vad säger man? Nej jag tror jag är tyst jag hittar inga ord. Det är ju inte klokt.

Och så har man kommit på ett nytt ärende där en förskolelärare gripits för våldtäckt av barn http://www.expressen.se/kvallsposten/forskollarare-gripen-misstankt-for-valdtakt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar