söndag 11 maj 2014

Fortsatt kritik

Kritiken mot kommuner fortsätter att komma.
Åsele http://www.folkbladet.nu/809031/aseles-socialtjanst-har-fatt-ga-pa-knana
Det har varit ett tungt arbete det senaste året och de anställda på socialtjänsten har fått gå på knä.
– Vi har haft flera långtidssjukskrivningar, säger socialchefen Maj Ågren Jonsson.
Även om personalstyrkan på Åseles socialtjänst är liten sedan innan har den under en längre tid varit delad i tre. Det som ska vara tre heltidstjänster har i själva verket varit två halvtidstjänster.
Arbetsuppgifter har kommit i kläm, i synnerhet det som rör budget – och skuldsanering. Det har lett till ett uppdämt behov.
– Vi har varit för tunt bemannade och inte hunnit med de klienter som sökt skuldsanering, säger hon.
 
Falköping http://www.falkopingstidning.se/artikel/80131/ivo-kritiserar-socialtjansten
Socialförvaltningens insatser har inte dokumenterats som de ska och socialsekreterarna hänvisar bland annat till tidsbrist och kunskap.
Kritiken gäller även att stora delar av dokumentationen i barnens akter är identiska. Det innebär att akterna innehåller uppgifter om andra än den som akten är upprättad för. IVO anser att det finns stora handläggningsbrister vilket inneburit att barnens bästa inte beaktats och rättsäkerheten inte garanterats.
 
Trots kritik att handläggaren inte hinner med, att arbetsbördan är omänsklig är det kommuner som drar ner på personalen I Östersund tar man bort 10 tjänster och minskar från 7 till 4 enheter
http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/socialtjansten-tar-bort-tjanster 

Trots mina nu över 30 brev verkar det inte hända mycket. Man bara konstaterar att det är så illa, väldigt illa men vad gör man? Ingenting

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar