lördag 10 maj 2014

Positivt

Äntligen kom det ett positivt besked. Två åringen som skulle utvisas har fått uppskjutits tillfälligt i väntan på en utredning utifr¨ån en skrivelse från rädda barnen. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/utvisningen-av-maria-tillfalligt-stoppad
Verkställhetshindret beror på att Migrationsverket nu ska utreda situationen för varje familjemedlem ordentligt men också situationen i Armenien

– De ska se om Armenien över huvud taget kommer att kunna ta emot en så svårt sjuk människa och även se över förhållanden för barnen eftersom föräldrarna inte har möjlighet att ta hand om dem.
 
Nu är det flera ärenden som rädda barnen varit engagerade i. Skönt med någon som lägger sig i.

Hittade en notis även i Markbladet om rättegången. http://media.markbladet.se/mbred/mbred_pdf/2014/19/13_mb_19_2014.pdfNu är det paus i två veckor sedan drar det igång i gen mend förhör med handäggaren ifrån Vara dagis fröken mfl.

Hittade även en artikel om adoptionsfester. http://www.bt.se/nyheter/adoptionsfester-i-england-far-kritik(4278510).gm
Det innebär att de har stora träffar dit man bjuder familjer som vill adoptera och så är det där barn som skall adopteras bort. Det har fått många att reagera men jag kan väl tycka att det både är positivt och negativt. Det är ju ändå så att det borde vara en fördel att träffas. Farhågan en del har är att det är de söta som går först men det är ju ändå så att vad som är sött är olika för olika personer.
– Vi gör det när andra sätt att hitta familjer inte fungerat. Det kan vara äldre barn, barn som farit illa eller har olika handikapp. De här aktiviteterna sätter personkemin i centrum, säger Bridget Betts till TT.
 
Det är ju lättare att välja bort ett barn med en skada om man inte sett eller träffat kan jag tänka men om man träffas kan man falla för barnets charm och personlighet. Det visar väl även siffrorna då över 20 % av barnen har fått familjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar