måndag 21 april 2014

Vapen med licens

Ännu en berättelser som visar varför man bör ha licens och utbildning i hur man hanterar vapen.
I USA har ännu ett barn dött då systern 3 år hittat ett vapen som pappan använt och lagt ifrån sig. Hon sköt sin lillebror på 2 år. http://www.expressen.se/nyheter/tvaaring-ihjalskjuten-av-sin-treariga-syster/
Bara förra året i USA:
  • Tennessee april 2013: En fyraåring avlossade en pistol och dödade vicesheriffens fru i hennes hem i Wilson, Tennessee. Vapnet tillhörde hennes man.
• New Jersey april 2013: En fyraårig amerikansk pojke sköt ihjäl sin sexårige lekkamrat. Pojken använde ett 22-kalibrigt gevär från sitt hem. Den sexårige pojken sköts i huvudet och skadades så allvarligt att han senare dog på sjukhus.
• Kentucky maj 2013: En femårig pojke som lekte med ett gevär råkade skjuta ihjäl sin tvååriga lillasyster. Pojken ska ha fått geväret – en sportskyttemodell avsedd för barn, i present.
• Louisiana juni 2013: En femårig flicka låstes på söndagen in i sitt hem i Saint Roch i Louisiana. Mamman lämnade femåringen hemma för att i stället gå till affären och handla. Då hittade flickan en revolver som hon av misstag sköt sig själv i huvudet med.
• Michigan augusti 2013: En treårig pojke hittade en pistol i garderoben och sköt sig själv i huvudet av misstag.
• Louisiana augusti 2013: En 8-årig ​​pojke, som precis slutat spela det våldsamma dataspelet Grand Theft Auto IV, sköt sin mormor i bakhuvudet när hon tittade på tv.
 
Ändå slås man för rätten att vem som helst skall få äga och bära skjutvapen.

Och så närmar sig sommaren och direkt är det de som inte tänker på hur snabbt det blir varmt i en bil ute i solen. I Halmstad i helgen var det en 2 åring som man fick slå sönder rutan för att koma åt http://www.expressen.se/kvallsposten/pappan-lamnade-sin-tvaariga-dotter-i-het-bil/ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar