onsdag 6 november 2013

Lagar runt djur

Det är konstigt att det finns mer och bättre lagar runt djur än runt barn.
Hittade ett perfekt exempel på det.
http://www.expressen.se/gt/flicka-tvingades-leva-bland-knark-och-vapen/
Vid sex husrannsakningar i hemmet, den senaste 6 april 2013, som polisen gjort har man hittat vapen, ammunition, narkotika, attiraljer för försäljning av narkotika. Narkotika och foliebitar med heroinrester har också legat synligt.
Dessutom hade familjer flera vanvårdade hundar och flera har omhändertagits av djurskyddet. Vid ett tillfälle hittades döda valpar i sopnedkastet. Bostaden var dessutom smutsig och luktade illa.
Flickans föräldrar ska även ha uppträtt aggressivt och mamman har anmält pappan för övergrepp i rättssak och misshandel. Flickan har även sett sin mamma misshandlas.
Flera anmälningar har gjorts mellan 10 juni 2010 fram till den 31 maj 2013 från olika tjänstemän, men även privatpersoner.

Vad sägs om att myndigheterna går in och omhändertar hundarna för att de är vanvårdade men lämnar en flicka i förskoleåldern i kaoset.
Just nu pågår ett motivationsarbete med mamman och hennes socialsekreterare tycker att kontakten har förbättrats. Hon har haft kontakt med mamman via telefon i somras och vid ett möte i september.
Enhetschefen och socialsekreteraren bedömer att åtgärderna som gjorts, kontaktfamilj för barnet, plats i förskolan och mammans sociala nätverk överväger riskerna med missbruk och kriminalitet i hemmet.
Nu har IVO sagt sitt och i beslutet står det: "Sammantaget bedömer IVO utifrån ovanstående att nämnden har brustit i sin handläggning och att bristerna kan få allvarliga konsekvenser för barnet".
 
Det pågår ett motivationsarbete. Varfrö hade man inget motivationsarbete runt hundarna. Motiverade dem att ta hand om dem annars skulle de förlora dem. Nej de var ju så vanvårdade att man tog dem direkt men tösen skall man få fortsätta att vanvårda.

 Sedan har Di leva engagerat sig i ett barn som skall utvisas. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17783287.ab Han skänker sitt gage för en spelning till pojken och hans familj. Det har fått en del att gå i taket och han har t.o.m hotats. Man ifrågasätter varför han inte engagerar sig för svenska barn istället. jag tycker det är bra att han engagerar sig över huvudet taget för det är det alltför få som gör. Det har skrivits på nätet att någon betalar 500 kr om han dödas. Det är ju om att det är kontroversiellt att hjälpa barn, utsatta barn.

1 kommentar:

  1. Mycket bra liknelse, våra djur får inte ens transporteras mer än x? utan rast - ngt liknande för barn finns inte.
    Sedan vill jag ändå önska att vi alla funderar. Mera lagar? Nej, När ett land är färdigbyggt så leder det nog bara dessvärre till diktatur. Frihet är ett ansvar vi har att förvalta väl. Tror vi får acceptera ett det finns ett fåtal som överutnyttjar just frihet. Det kan aldrig vara rätt att med lag på lag på lag rädda ETT (1) barn, om tio (10) andra barns familjer går under av socialtjänstens maktmissbruk. Då är något riktigt allvarligt fel. Kan vi alla komma i håg att inte ens "bobby" med alla signaler kunde räddas. Hur många undersökningar finns det på hur människor både mår och hanterar omotiverade insatser? JUST DET, TOMT---
    När människor inte är människor, då hjälper inte lagar. Vi har byggt klart Sverige, mest jämställda, välutbildade, gott välstånd - men flest omhändertagna barn/capita i världen.
    Eva du är fantastisk! Är med i det mesta, men inte riktigt alltid. Det finns inget alls som rättfärdigar det de dina både varit med om och genomgår, men ser du ngn lag som funkar? Lagar löser inte icke etik.

    SvaraRadera