torsdag 7 november 2013

Blandad kompott

Idag blir det lite blandad kompott.
En till som inte får vanvårds pengen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5691167
Rune Johansson i Svaneholm utanför Borås blev knuffad av en i personalen nedför en slänt och skadade svanskotan. Förutom alla örfilar, lögner, och hårda ord blev han också sparkad mellan benen så att förhuden blödde –ändå har han nekats ersättning.
Själv tycker han att det värsta är att det aldrig fanns någon som han kunde vända sig till, någon som såg till hans bästa.
– Jag blev knäad i skrevet till exempel, knuffad och slagen. Då blev jag hotad till att vara tyst också. Men jag har aldrig fått någon hjälp, jag har alltid fått klara mig själv ,säger Rune Johansson.
Ersättningsnämndens motivering till Rune Johansson är att de övergrepp som han utsattes för under sin tid på barnhemmet inte var tillräckligt grova för att han ska vara berättigad till de 250 000 kronorna.
 
Om man är satt i myndigheternas vård så skall sådant inte ens få förekomma.

Sedan ett inslag till om arbetsbelastningen http://www.svtplay.se/video/1565525/6-11-19-30 ca 9 min in i programmet.
Var tredje anställd inom socialtjänsten är nyanställd, ofta ny utbildad. Anledningen är att de "gamla" slutar. Socialförvaltningen blir ett genomgångsjobb. Det för med sig att barn tvingas byta handläggare gång på gång. Det gör att man inte får dem hjälp man behöver och har rätt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar