lördag 9 november 2013

Inte duktig per automatik

En del hävdar att barn alltid till varje pris mår bäst hos sina föräldrar. t.ex NKMR en organisation av ett par advokater. men jag menar att så inte är fallet. Man behöver körkort för att köra bil, man behöver ha en viss ålder för att få köpa sprit, man måste ha hjälm när man cyklar. Djur kan man bli av med om de inte har daglig utevistelse rent och fint, höns skall ha en viss yta att vistas på, sittpinne och sandbad, hästar får inte vara ensamma utan måste ha sällskap. Men barn kan och får vem som helst skaffa och ibland behålla hur illa de än sköter dem.
Ändå kommer det rapport efter rapport om hur illa barn kan skötas utan att det händer något.
http://www.expressen.se/nyheter/mamma-laste-in-sin-dotter-i-ett-honshus/
Den åttaåriga dottern ska ha blivit inlåst i det lilla hönshuset vid tre tillfällen. Hon ska dessutom ha fått sin mun tvättad med såpa vid två tillfällen.
Berättelserna kommer från flickan, men i polisförhör bekräftas de av både mamman och styvpappan.
– Mamman har gjort sig skyldig till ett allvarligt brott. Man förstår ju paniken som den här flickan har haft när hon suttit där. Det är inget stort hönshus det handlar om, säger kammaråklagare Peter Helsing.
Mamman åtalas nu för olaga frihetsberövande.
I polisförhör berättar den lilla flickan hur det kändes att stängas in i hönshuset.
"Det var för litet, för jag kan inte vara i små rum, som är för litet, jag får panik, jag kan inte sitta still, jag springer runt", förklarar hon enligt förundersökningen. Vid de tre av tillfällena var det mamman som stängde in flickan.
Mamman erkänner att hon låst in flickan men nekar till brott. Mamman menar att dottern haft möjlighet att krypa ut genom ett hönshål på 23 gånger 33 centimeter.
Men flickan berättar hur hon skadat sig på en spik och börjat blöda när hon en gång när hon försökte ta sig ut genom det lilla hålet

Styvpappan står åtalad för olaga tvång, alternativ ofredande. Han har vid minst två tillfällen smort in såpa i flickans mun för att tvätta bort fula ord som flickan sagt.
Hon berättar i förhören att hon efteråt var tvungen att dricka mycket vatten för att få bort smaken.
Styvpappan erkänner gärningen men menar att han inte använt något tvång.
– Jag menar att hon har blivit tvingad till det i och med att flickan har försökt ta bort handen.
 
Nej det finns föräldrar som inte borde få ha barn, som inte är lämpade. Man blir inte en duktig förälder bara för att man föder ett barn.  Respekt som förälder tar man sig inte, får man inte per automatik utan den förtjänar man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar