lördag 9 november 2013

Folk reagerar och agerar

Det finns ändå ärenden som får folk att reagera och agera. de jag hittat är runt utvisade invandrare och de förtjänar också att lyftas för de är många gånger helt galet hanterade de med.

Ärendet i Vedum där man utvisade en fyrbarns familj trots att de bott här i 15 år. Trots att barnen aldrig varit i sitt vad migrationsverket kallar sitt hemland. De är ju födda och uppvuxna här.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5697731 Nu har man ordnat pass och jobb åt dem. allt är inskickat och man väntar bara på besked. Det kan ta allt mellan 1 vecka till 8 månader. Familjen är rörd över omsorgerna http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5699009

Sedan är det ett ärende i Borås. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5697662 Där skall ett äldre par utvisas idag. De har all släkt /familj här och har inget kvar där. Familjen här ta hand om dem så de ligger inte samhället till last .. än.
Det är ju inte som här där vi sätter våra gamla på ålderdomshem eller sjukhem utan där tar de hand om sina gamla utom ifall de är för sjuka, det är vad jag menar med än. Men det är ju inget man styr över. Mannen har skrivit regimkritiska böcker och de har inget att återvända till. hela familjen finns här. Varför inte bara låta dem stanna.
Man har demonstrerat mot alla utvisningar i Stockholm.

Men jag saknar samma engagemang runt svenska barn, utsatta barn, omhändertagna barn. De brev vi skickat till utskottet så har inte en enda en svarat med läskvitto trots att vi begärt det. Konstigt hur folkvalda som sitter i ett utskott inte verkar vara intresserade av de frågor de jobbar med. Vet inte om det är för att det snart är val. De har redan börjat valkampanjen och glömmer att de har ett jobb att sköta under tiden. Ett jobb de valts att sköta, ett jobb de får mycket betalt för att utföra.
Men vi ger inte upp. Kommer nu att börja ringa dem.... också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar