tisdag 12 november 2013

Blir arg

Sedan fick jag se en artikel som är lite utanför vad jag skriver om och driver men ändå inte.
http://www.expressen.se/nyheter/petzalls-livlina--sa-lurades-han-av-landstinget/ Riksdagsmannen Petzäll som var missbrukare levde på hoppet att han stod i kö för behandling men nu visar det sig att så var det inte. Han skulle aldrig kunna komma ifråga för just den behandlingen han gick och väntade på men det brydde sig läkaren inte att tala om för honom.
Myndigheter eller personer som jobbar på myndigheter gör ju alltid rätt eller? Myndigheter eller personer som jobbar på myndigheter följer ju alla lagar eller?
Nej det är människor som jobbar där och människor gör fel.

Sedan en artikel om en barnskötare som jobbat med småbarn under ett helt år.
http://www.expressen.se/kvp/barnskotare-anmald-for-overgrepp-pa-barn/ Nu har han polisanmälts för sexuellt övergrepp. Eslöv har fått skicka ut 500 brev till alla föräldrar till alla de barn som barnskötaren varit i kontakt med. Det visar att det inte alltid hjälper att få registerutdrag. Man får inte glömma att det är människor man har att göra med och människor gör fel. Det är därför det måste finnas lagar som skyddar och straffar dem som gör fel man kan inte utgå ifrån att de bara för att de jobbar inom en myndighet gör rätt. Lagarna skal skydda dem som är i beroende ställning inte de som de utsatta är beroende utav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar