fredag 18 oktober 2013

Kräver förändring

Då var jag  visst i press igen.
En kompis ringde upp och talade om att jag var i Borås tidning igår och visst även varit i radion dagen innan. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5676713&sida=2
Jag hade inte varit i kontakt med någon av dem så jag ringde upp och frågade vart de fått info ifrån och de hade något förtag som kollade brev till myndigheter och som talade om ifall det var något intressant.

Blev så glad att de hakat på mitt krav om att kommuner skall kunna fråntas ärenden som missköts.
Sedan får Lisbeth Pipping en rad för sitt pris för sitt arbete med utsatta barn. Vårt ärenden nämns också http://www.d-intl.com/2013/10/16/oradd-barnaktivist-prisas/  och Ingrid som var en av de första som skrev om oss har kommenterat under.
Hon skriver:
Tänk att det ska vara så svårt för socialtjänsterna att göra rätt. Familjehem är jättebra och mycket viktiga för alla barn vars föräldrar inte kan ta hand om dem och ge dem det viktiga i livet - som kärlek. I det här fallet agerade socialtjänsten i något slags missriktad "godhet" och menade att barnen tagits ifrån mamman bara för att hon var rom. I själva verket var mamman lätt förståndshandikappad och det var det som var själva orsaken till att hon inte kunde ta hand om sina barn.
Jag blev tidigt inkopplad i Mark-fallet och vet allt om hur fruktansvärt mammans barn hade det i sitt biologiska hem. De kom till ett fantastiskt familjehem, men på grund av att mamman körde en rasistkampanj mot en ny socialtjänst förstördes allting för barnen. De får fortfarande inte bo i sitt familjehem - det de uppfattade som sitt riktiga hem. Det är rena rama barnmisshandeln.
 
Kan bara hålla med varför skall det vara så svårt att rätta till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar