lördag 7 september 2013

Starka kvinnor

Fick en länk till en krönika som jag inte visste var på gång. http://www.d-intl.com/2013/09/06/kronika-kvinnorna-som-socialtjansten-inte-kunde-knacka-2/ synd att inte journalisten kollat med oss först.
BPIS prio 1 är att sammanföra alla andra som jobbar för barn och få dem att samarbeta på ett tydligare sätt därför har vi inbjudit till dagen.
2 vi vill ha ett tydligare barnperspektiv i alla instanser inte bara inom soc.
och konsekvenser då man bryter mot lagar runt barn annars blir de verkningslösa.
Sedan ang Sofia vad jag vet så var det inte hennes pappa utan ett antal fosterpappor som förgrep sig eller misshandlade henne.  Men vi gör gemensam sak för det handlar inte om vem som gör fel utan det handlar om barnen. det handlar om deras situation.
Men jag uppskattar ändå att han skriver och uppmuntrar för det är ju faktiskt det han gör. Vill väcka att vi inte gav oss, inte har gett oss än även om det är tungt. Det är inte så många som puffar i ryggen längre, som uppmuntrar även om det säkert finns många därute som tycker att man gör ett bra jobb så Tack Patrik.

Men visst håller jag med honom om att press, media är lite flata. Det är näst intill omöjligt att få upp de olika ärendena på bordet. Utom lands när media lyfter något gör de det oftast till et händer något. Här lyfter de bara för att det väcker rubriker och sedan så länge det finns ett intresse eller kan sälja lösnummer. Sedan är de som gör programmen eller skriver ofta medmänskliga och sympatiska med skriver eller gör program gör de bara så länge de säljer lösnummer. En del vill fortsätta med får nej av sina chefredaktörer.
Skulle önska en tidning som skulle vara lika grävande som programmen på TV som kalla fakta eller uppdrag granskning. eller de radio program som är det. Som kunde lyfta felaktigheter i tryck och driva dem fortsätta skriva tills det blir en förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar