torsdag 30 maj 2013

Konsekvenser av lagar utan sanktioner

Då man har lagar som inte är kopplade till konsekvenser blir det fel.  anne Skåner skriver om ett ärende: http://anneskaner.wordpress.com/2013/05/30/fagersta-kommun-fortsatter-med-overgrepp-och-myndighetsmissbruk/
Sedan 1 januari stärktes det faktum att barn skall höras ändå:
Barnens advokat Marie Fredborg har redan meddelat sina ”unga klienter” att de får ha uppfattningar men att hon inte är skyldig att föra fram deras talan. Tidigare när hon varit i förvaltningsrätten för barnen har hon suttit tillsammans med Socialförvaltningens representanter och deras advokat. Alltså tvärtemot vad god advokatsed kräver.  
Förvaltningsrätten har också nekat barnens familj att kalla ”vittnen” som kan styrka deras positiva sidor, liksom hindrat Y från att kalla de personer han vill ha med och som han anser viktiga. Samma Förvaltningsrätt i Uppsala har nekat Y att delta eftersom man inte anser att han tillför något o dessutom har ett ombud. De två yngre syskonen har inför förhandlingarna i Förvaltningsdomstolen blivit avtvingade sina mobiltelefoner på Socialtjänsten i Fagerstas begäran. De får heller inte använda datorer för att ha kontakt med familjen och sin äldre bror.  
Fagersta Kommuns inlaga till Förvaltningsrätten är den samma som man använt tidigare, det har inte gjorts någon ny utredning kring barnens situation, därtill finns uppenbara lögner och sakfel i kommunens inlaga. Man har bl.a lagt ord i barnens mun som de aldrig sagt o hänvisar till att barnen inte ”minns vad de skulle ha sagt”. Att samtliga tre barn framfört önska att få komma hem står däremot inget om. Vidare smutskastar man den biologiska familjen och undviker systematiskt att ta upp förteelser eller saker som talar för barnen och familjens sak. När barnen vill uttala sig anser socialförvaltningen att barnen inte är objektiva. 
Älsta sonen Y har nekats av Fagersta Kommun att gå i skolan i två månader med motivationen att han inte behöver det eftersom han bytt familjehem. Samtidigt skriver samma kommun att Y bor kvar i det familjehem han flydde ifrån.
Fagersta Kommun har dock sagt att man inte är skyldig att följa socialstyrelsens riktlinjer utan att den Kommunala självbestämmanderätten går före.
Att som Fagersta nu gjort hindrat Y från att gå i skolan innebär att man medvetet brutit mot skollagen, men också de riktlinjer som socialstyrelsen gett ut om att omhändertagna barn skall ha samma rätt till skola som andra barn.
 Och sedan påstår man att barn i Sverige kommer till tals och har det rätt bra...

Man borde stå utanför rättsalen med alla vittnena men även med barnen och tränga sig in och tala om att rättegången är en fars eftersom alla dessa vittnen som backar familjen nekas komma till tals.
Tala om att barnen är där därför att deras advokat vägrar att lyssna eller föra deras talan. Att de vill höras.
Om man har med press borde rätten lyssna skulle gissa att rätten skulle ha svårt att neka dem och göra det enda raka lyssna på alla sidor,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar