fredag 31 maj 2013

Inte min sak att veta...

Får ju rätt mycket länkar till artiklar, beslut dommar och andra som skriver.
En blogg Det handlar om hur man omhändertar ett autistiskt barn.
Nu har det kommit till min vetskap IGEN där soc lyfter barn som mina ut ur hemmet, familjehemsplaceras fast bup med sin gedigna kunskap skriker neeeeeeeej.
Hur soc handläggarna vägrar lyssna.
Men soc vill inte lyssna. Bjuder inte ens in expertisen för samtal. De kör sitt egna race. De har sin bestämda uppfattning. Så här är det. Punkt.
En mamma berättade för mig vad soc sagt till henne innan man tog hennes son ifrån den plats som var den bästa av världar för honom.
” Det är inte min sak att veta något om autism”
Låt det sjunka in.
En personal på en sådan post, med den befattningen, som skall ödelägga en hel familj därför att kunskapen inte finns, säger så här.
Det gick flera veckor innan pojken fick komma hem till sin mamma igen. Söndertrasad och mist tron på allt vad vuxna heter.
Jag är tyvärr inte förvånad.
Även i Fagersta fortsätter de att bekräfta sin tes. I förra instansen tilläts inte vittnen som backade familjen att höras. Läkare som vittnade om diagnoser som nu föräldrarna påstås drivit fram genom vanvård fick inte komma till tals. Däremot hade soc med egna vittnen, egna läkare som sa motsatsen. Den äldsta pojken själv fick heller inte höras trots att han önskat och begärt det.
Nu har familjen överklagat och nu hävdar rätten att de inte behöver höra vittnena eftersom de fick allt underlag i förra rättegången. Men då hördes de ju inte alls.
ni kan läsa mer om det på RosenRasande Inför rättegången har de även fråntagit barnen både mobiler och datorer så att de inte skall kunna kommunisera med varandra eller föräldrarna.

Ännu en pappa frikäns ifrån anklagelser om övergrepp baserade på bara en version http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5548089

Igår fick vi ett mysigt telefonsamtal. Normalt och ändå inte. Längtar så....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar