måndag 25 mars 2013

Sossarnas valmainfest

Då formar sossarna sitt valmanifest:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5458692
– Det har ju varit väldigt uppmärksammat de här fallen där mannen dödat kvinnan, och sen ändå kunnat behålla vårdnaden om barnen. Ofta mot barnens vilja. Vi tycker att det är stötande, det bör ske en automatisk prövning av vårdnaden i de fallen. Du kan också ha situationen där kvinnan dödar mannen, exempelvis efter att själv har blivit utsatt för misshandel under lång tid. I det fallet tycker vi då inte att hon automatiskt ska bli av med vårdnaden, säger Morgan Johansson, ordförande i riksdagens justitieutskott.

– En viktig signal till gärningsmannen, om du begår ett allvarligt övergrepp mot ett barn, då kommer du aldrig någonsin kunna gå fri till följd av det gått lång tid. Lagens arm kommer att kunna nå dig, säger Morgan Johansson.

hittade även ett lite äldre inlägg runt att   facket nu agerar över den jobbiga arbetsmiljön i Borås.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5458667
Var tredje socialsekreterare idag upplever en för hög arbetsbelastning och allt mer tid går åt till administration medan kontakten med klienterna blir mindre. Sju av tio har dessutom funderat på att byta jobb. Det är inte bara socialsekreterarna som påverkas av den tuffa arbetssituationen, även människorna som söker sig till socialtjänsten riskerar att inte få den hjälp dom har rätt till.
– Socialsekreterarna har alldeles för mycket att göra i förhållande till den tid och dom resurser som personer kan lägga på sitt arbete. Det kan leda till att man dels får fysiska problem som sömnsvårigheter och koncentrationssvårigheter. Och dels att man inte kan garantera att man gör sitt jobb med god kvalitet, säger Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR.
– Vi behöver höja statusen på socialsekreterarnas arbete, sen måste kommunpolitikerna ta ansvar för den arbetsbörda som våra medlemmar har. Vi behöver höja lönerna och skapa bättre villkor för deras arbete. Sen behöver vi också inse att samhället håller på att utvecklas och bli mer komplext, och att vi har människor som har komplexa problem. Man behöver organisera arbetet på ett sånt sätt så att man kan ge medborgarna det som de behöver, och det är politikernas ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar