måndag 21 januari 2013

Utsatta barn tror inte


På radion har det börjat en serie  runt den fastspända flickan Den har gått två helger
Del 1
Det handlar om en flicka som placerades på grund av självskadebeteende. Hon hamnar tillsist på institution. Där börjar hon prostituera sig. En av sexköparna spänner fast henne och utnyttjar henne grovt. Då hon slår larm blir hon inte trodd. Då hon anmäler till polisen säger personalen att man inte skall lyssna på henne. Hon är ju inte trovärdig.
Det blir värre.
Del 2
Då serien spelades in visste man inte vem förövaren som spände fast henne var men då Polischef Göran Lindberg åkte fast upptäcktes det. Det var han. Men det tar inte slut där. Hon behöver hjälp för att bearbeta det trauma hon utsats för. Hon vänder sig till psykolog och begär en kvinlig eftersom hon har svårt med män efter upplevelsen.

I en dold inspelning  säger Ola Gefvert att han inte behöver lyssna på vad hon "jiddrar om", att hon inte behöver bearbetning, och att "Kapten Klänning är ingenting" mot vad hans andra patienter varit med om.
– Dina 18 månader på Ulleråker är ingenting, säger Ola Gefvert.
Dold inspelning här
Hon får ett ultimatum. Sköt dig 1/2 år innan du får en kvinlig psykolog.
Sedan spänns hon återigen fast men nu på psyket. Av en man.

Det finns ett antal fler länkar på sidorna.

Utsatta barn tenderar att fortsätta vara utsatta. för vem skulle tro dem? Vem skulle lyssna. Nu har lagen stärkts och barn skall höras men som jag sagt innan och säger igen Vad hjälper det om ingen lyssnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar