onsdag 9 januari 2013

På radion igen

 Det var en "debatt" med en riksdagsman Jan E (M) som motionerat om att utsatta barn borde ha ett ombud. Han fick inte igenom det men nu är det åtminstonde någon annan kollega som kan granska. (tror att det inte får så mycket effekt eftersom det kollegiala är för starkt) Han hade hört av sig till press då stärkt stöd för barn och unga kom och talade om att han faktiskt varit med och påverkat. Att vårt ärende var en av anledningarna. Jag fick frågan om jag ville bemöta och tala om vad jag tyckte och jag var inte sen att nappa. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5402632
Till hans försvar skall läggas att han försöker, har försökt att påverka. Att han inte sitter i socialutskottet så det är inte ens hans frågor. Så mycket debatt kanske det inte blev, vi tycker alltså rätt lika även om det låter som om han försvara det hela. Mer en diskussion runt vilka brister det är och vad man skulle kunna gör mer. Har fått kommentarer att han fick för mycket tid men att jag var påläst och kunnig. Tack. Man gör sitt bästa.  De klipper ju som de vill så mycket var inte med.

Sedan är det fortsättingen runt Hadille.
Ringde aldrig Hadilles fostermamma för att få första hands info då hade jag vetat alltihop direkt .
http://www.expressen.se/kvp/haddiles-foraldrars-besok-skjuts-upp/
Umgängnet med föräldrarna är inställt för bio mamman är sjuk. Sedan hade många missuppfattat och trodde att umgänget med tösen och mamman skulle vara hemma hos dem men så är det inte.

Det händer på lite olika fronter.
Nu är det en pappa som anklagats och dömts för skakvåld som begär resning.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/domd-for-skakvald-far-resning_7805968.svd
Ok det innebär ju inte att han går fri.
Jag vet heller inte om han är oskyldig men jag vet att det är att det är samma symptom, samma skador som på många förtidigt födda barn med blödningar i huvudbotten och svullnad i vissa delar av huvudet (på insidan) m.m. Eftesom jag har kontakt med en familj som anklagades för det men som i förtvivlan fick tag i en expert utomlands. som kunde vittna till deras fördel. Det satte stenen i rullning då det gäller fler fall. Mamman i det äredent var ju med mig en av gångerna till riksdagen.
Undrar hur många sådanna fall det finns.

I kväll kommer det att gå ett program på Dokument inifrån i SVT2 Det handlar om Bengt och hans bror Kent Sänd. Båda har växt upp på barnhem. Tre veckor efter inspelningen tog Kent sitt liv. Hans bror tror att det blossade upp så mycket minnen att han inte orkade längre. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10717251.ab

Som sagt vilka spår hanteringen av barn får kan ingen förutspå. Det enda man med säkerhet kan säga är att barn far fruktansvärt illa.
Må gud hålla sin hand över "våra små" och beskydda deras psyke så de orkar stå ut med hanteringen de tvingas utstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar