fredag 7 september 2012

Påtvingad service

Det förvånar mig att personal från en socialförvaltning kan åka hem till en familj under umgänge en hel dag utan att ta med sig något att äta trots att man far hemmifrån vid 6-7 på morgonen och inte skall komma hem förrän vid samma tid på kvällen.
Man tar alltså helt kallt för givet att familjen skall stå med mat fika och service även för personalen utan att ens diskutera det, utan att få ersättning för det.
Sedan bråkar man om hundralappar åt andra hållet när det gäller ersättningar.
Skulle du verkligen ha jobbat alla timmar som det varade? Annars får du bara ersättning för de du skulle ha jobbat även om vi förväntar oss att du skall ställa upp en hel dag. Din fritid om du hade någon är med andra ord inget värd.
Visst skulle familjen kunna låta bli att bjuda, sätta sig vid bordet och bara duka för sig själva och barnen. Komma på då de står brevid hungriga ; jasså skulle ni också ha? men vad kommer det att stå om dem i pappren då?

Skall man verkligen vara tvungen att serva någon man inte själv har bjudit in? Hör det inte till god ton att åtminstonde fråga om det går bra och om man "tvingar" sig in som personal från en myndighet åtminstonde ersätta för det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar