fredag 7 september 2012

Att behöva en paragraf

I Martingers blogg lyfter han http://martinger.wordpress.com/2012/09/05/ge-mig-en-%c2%a7/ en kvinna som ringt och vill ha en paragraf att ta hjälp utav.
Ärendet där man raserar en hel familj, tar ifrån dem  företag, levebröd, man tar ifrån dem deras heder, goda rykte och tvingar in dem på institution helt utan anledning, månad efter månad utan att det ger någonting, utan att ge dem ersättning för förlorad inkomst. Genom det raserar man hela deras ekonomi, om de fortsätter har de snart tagit ifrån dem deras hem ochså.
Man tar ifrån dem deras barn inte mindre tre gånger och man har senare konstaterat att det inte fanns någon orsak. Ändå tycker man att de skall reagera och agera normalt vilket de gör för det mesta. Man kan undra hur många som orkat hålla ihop efter att ha utsats som de gjort. I deras fall räcker det med att de blir frustrarade så anmäls de igen.

Har själv stött på samma sak. Man har tagit ifrån oss delar av vårt liv, barnen, man har svartmålat oss, ljugit om oss. Man baktalar oss, påstår saker som inte hänt. Vi har fått anonyma anmälningar med info som bara finns på ett ställe och sedan skall vi ändå vara snäll och trevliga, inte ifrågasätta, inte höja tonen eller vara spydiga eller sarkastiska, inte tala om det som varit trots att det genomsyrar hela vårt liv för gör vi det så vänds det emot oss.

Behöver en paragraf är det många som gör. Ofta finns det faktiskt paragrafer men tyvärr kan många av dem tolkas och det görs olika. Sedan är det också så att om någon bryter mot paragraferna så händer det inget vilket gör många av dem verkningslösa. Det har jag tagit upp många gånger och gör det nu igen.

1 kommentar:

  1. Det kan inte vara annat än den ökänt utskämda Marks kommun som är i farten igen.
    Gissar du vet mera om detta, fast hur får man det att upphöra?

    SvaraRadera