tisdag 7 februari 2012

Egna tolkingar

I dagens BT http://www.bt.se/nyheter/mark/marks-kommun-bryter-mot-domen-om-fosterbarnen(3140239).gm
är det en artikel runt att vi inte får träffa barnen. Det står att vi nu kallats på ett möte.
Fel det är faktiskt jag som begärt mötet.
Strunt samma vi skall iallafall ner idag.
I artikeln står det att de inte anser att domen uttryckligen kräver att stadigvarande möten med det första familjehemmet.
– Vi utgår från det som blir bäst för barnen, säger han.

Konstigt för det första så var vi i domstol därför att de ville ansåg att vi var så viktig för barnen att de skulle flytta tillbaka och nu är vi inte viktiga nog för att träffas.

Sedan förstår jag inte, ordalydelsen i domen är att barnen i och för sig inte skulle ta skada av att stanna i det nuvarande familjehemmet förutsatt att barnen får möjlighet att umgås med det förra familjehemmet.
Kammarätten förutsätter att ett sådant umgänge kan erbjudas barnen.
När det förutsattes träffade vi barnen var tredje vecka.
Om umgängne med oss är en förutsättning för att barnen inte skall ta skada i det nya familjehemmet förstår jag inte hur man kan plocka bort oss.

Det står också att de som är viktiga för barnen, alltså vi, skall högprioriteras.
Hur kan man tolka det till att rätten inte kräver stadigvarande möten med oss?

Domen konstaterar att det är oss barnen ser som sina föräldrar och det är hos oss de har sin anknytning. Enligt en dom i Europadomstolen skall då relationen likställas med den mellan biologiska barn och deras föräldrar. Då får man inte sära på barn och deras föräldrar enligt domen oss för då bryter man mot barnkonventionen artikel 9.

De utgår ifrån vad som är bäst för barnen.
Ursäkta vad det betyder verkar de inte veta.

1 kommentar:

  1. Vilken j-a karusell! Jag, som inte ens är involverad i historien personligen, blir så frustrerad så jag blir galen. Hur ska det då inte kännas för er? Hur längesen är det nu, som de tog barnen från er? Har ni fått träffa dem nånting? Pratar ni med dem? Längtar de fortfarande hem? Verkar det nya familjehemmet bra, kan ni kommunicera? 1000 frågor, men jag tycker hela historien är vidrig och tycker så synd om de små barnen, det är ju dem det handlar om...

    SvaraRadera