måndag 6 februari 2012

Allers nr 7

I morgon kommer veckans damtidningar (tror jag) och i veckans nummer av Allers är det ett reportage med oss. Det gjordes i oktober innan domen men de kunde inte ändra något. De har ju lite lång framförhållning.

Har just avslutat ett samtal och fick veta att det ärendet som var i press för ett tag sedan där de hittat en mamma och hennes 2 åring döda tydligen var så att hon haft ett hjärtfel och hade dött av det. Barnet hade dött av svält. Tanke på barnet med sin döda mamma utan möjlighet till att få mat eller byta blöja eller att bli hörd är som en kniv som vrids om i magen. Att ingen reagerade barnet måste ha skrikit. Hade hon inga vänner som sakade henne? Inga grannar som undrade? Inte klokt.

2 kommentarer:

  1. Enkelt at inte lyssna och bry sig...

    Vad värre är att när alla både bryr sig, varit med och dessutom lysssnat på socialtjänsten så kan ändå barn (och vuxna) försvinna in i utredningarnas ändlösa totalitära system...

    Grannen? Tja, inte konstigt, vem vill lägga sig i? Förstår, fast ändå inte. Vet óm familjer/sk socialtjänstärenden där allt o alla lagt sig i och förstökt stoppa galenskap - utan att en lyckas.

    Såklart vi alla ska vara goda medborgare, men hur ska någon ens kunna lita på en anmälan om skrikande barn till en socialförvaltning när de anmälningar som kommer så gravt missköts.

    Enligt min åsikt är detta ett utsläckt liv som betalar för att det inte fungerar inom socialförvaltningar. kanske hade grannar en negativ erfarenhet tidigare av socialtjänsten?

    Som man bäddat i Sverige får våra barn också ligga - ända in i döden, TYVÄRR.

    Om vi medborgare hade kunnat våga tro på denna krackelerade myndighet som kallas socialtjänst med dess mybdighetsutövning tror jag att mer än många hade ringt.... (TYVÄRR).

    Stackars mor och barn... Stackars...

    SvaraRadera
  2. Tänkte väl mer på att någon borde ha stört sig på det skrikande barnet och knackat på och undat vad som var fel. kankse ringt polisen för att man inte fick sova. Det tar några dagr att svälta ihjäl om man säger så.

    SvaraRadera