onsdag 1 februari 2012

Dömd av misstag på grund av stress

I dagens aftonblad står att läsa om en kvinna som blev dömd av misstag http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article14297466.ab
Domarens enda ursäkt var att han var väl lite stressad.
Sex år har de tagit av hennes liv helt utan anledning.
Det skall ju bara inte få hända.
Tänka att för det första bli anklagad för något man inte gjort och sedan inspärrad i sex långa år för att någon varit stressad.

Sitter med papper till polisen, riksrevisionsverket och Eu. Sedan fick jag ett intressant väntat samtal igår. Får se vad det ger.

3 kommentarer:

  1. Det BEHÖVER ju inte vara så att versionen i AB-artikeln är helt oproblematisk och den enda som existerar...

    SvaraRadera
  2. Nej jag är medveten om det men jag vet hur svårt det är att få press att skriva om sådant så de måste ändå ha sett att det var något fel. Bara misstanken om att det är fel räcker för att man borde säkerställa att det inte skall vara eller bli så. Bara för att en person har andra problem innebär det inte att de skall behandlas hur som helst.

    SvaraRadera
  3. Det kan finnas hur mycket rök som helst utan någon eld...

    Tyvärr lyfts detta inte fram så ofta som det borde.
    Denna dömda kvinna döms återigen av t.ex. Erik R i ovan kommentar. Det är skrämmande. Att Erik R och säkert många andra som gör samma kan uttala sig om att ngt måste finnas - det är ren kränkning och skändning mäsnniskor emellan.
    Trist att Erik R och gelikar missade att detta är största sågningen någonsin i högre instans av en dom. Ngt liknande har aldrig skett tidigare!

    Ödmjukhet! Tror det hela är så enkelt som att kvinnan var dömd i förhand pga att hon hade ett placerat barn. Fast det är min personliga fundering. Fördomar skadar.

    SvaraRadera