tisdag 31 januari 2012

Börja i rätt ända

Hittade ett längre inlägg runt socialstyrelsen kritik runt kompetensbrist hos socionomer. http://www.tv4.se/nyheter/
man får sedan välja ”kritik mot socialtjänsten”. Vet inte hur länge det ligger kvar. Hittar ingenstans där man kan välja klippet separat.
Även BRIS går ut http://www.tv4.se/1.2518478/2012/01/30/fler_an_120_unga_tog_sina_liv_i_fjol och talar om att självmorden bland barn och unga ökar. Förra året var det över 120 barn och ett Jag ser ett samband.

I går kväll var det ett inslag där socionomer gick ut i demonstration. http://www.tv4.se/1.2481639
”Välj krislarm från socialkontoren”. Inslaget fanns med i den långa kvällssändningen. Kl 22 d 30/1. Det har tydligen kommit ännu en undersökning som bara bekräftar den som kom dec 2009. Fyra av tio anser inte att deras utredningar är rättsäkra. Sex av tio har sömn problem. Nu anser de att det räcker.
Det gör jag också.
Det är ju inte de som gör sitt jobb man behöver ändra lagar för att komma åt utan det finns mängder av socionomer som gör ett skitbra jobb och de skall ha en bättre möjlighet att göra det.

Maria Larsson svarar att de nu tillsatt pengar för att höja kompetensen. Men det hjälper det om kompetensen är dålig från början. Om utbildningen är så dålig att de behöver en kompetenshöjning från dag ett eftersom stora bitar saknas. Man måste ju börja i rätt ända.

1 kommentar:

  1. Soc i Mark gör bort sig igen:

    http://www.familjeliv.se/Forum-4-121/m64826990.html

    Går det att komma i kontakt med dig, finns det någon mailadress?

    SvaraRadera