torsdag 12 januari 2012

Anmäla domstolen?

En jurist ringde mig och talade om att det finns en prejudicerande i europadomstolen. Han menar att den slår fast att psykologiska föräldrars relation till barn skall hållas som lika viktig. Hade den domen lyfts hade vi antagligen vunnit. Han menar att domen i vårt ärende går emot en dom i europadomstolen och det i sig borde vara en orsak för att dra hela ärendet igen i domstol.
Då jag skickade in anmälan till JO såg jag att man kan anmäla även domstolar som anses göra fel.
Funderar på det Saken: Brist på barnperspektivet.

4 kommentarer:

  1. Intressant.

    Är det så att du verkligen själv kan få en omprövning till stånd (där socialnämndens ordförande Hermsnsson vägrade) så är det bra för både er och andra i Sverige. Barnperspektivet behöver verkligen prövas.

    Domstolarna bhöver skakas om lite. Socialtjänstlagen ger även dem möjlighet att gummibandstolka lagarna till barnens fördel. När de då inte gör detta behöver hela socialtjänstlagen förändras.

    SvaraRadera
  2. Från bloggen:
    http://norah4you.wordpress.com/2012/01/12/hur-laser-mats-odell-och-co-bibeln/

    Till denna falang tillörs Marks kommuns socialnämndsordförande...

    SvaraRadera
  3. Nej jag kan antagligen inte få prövningstillstånd men det är värt ett försök. Sedan är det så att med ordförandes nej tog de ifrån oss möjligheten att överklaga till europa domstolen. Man måste nämligen ha prövat alla vägar i Sverige först. Om jag får nej nu, här på min överklagan kan jag plötslit överklaga dit iallafall.

    SvaraRadera
  4. BRAVO!

    Håll orken uppe - för dina barn, men lita på att svallvågor kommer att till godo skölja över andra barn i Sveriges socialförvaltningars vård. Detta ska aldrig få hända igen!

    SvaraRadera