onsdag 30 november 2011

Det är likadant idag

Det är konstigt hur olika man ser på saker och ting. Hittade i aftonbladet en fotbollspelare som felaktigt satt häktad i en och en halv månad. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/article14004532.ab
För det fick han 200 000 kr. Han fick för sveda och värk. Helt rätt men andra myndigheter kan göra fel och ta barn på felaktiga grunder och det kan ta både månader och år och trots att man sedan upptäcker och konstaterar att de gjort fel så får de ingen ersättning. Helt galet.

Häromdagen var det även i media att unga förhörs tvärt emot vad lagen säger utan ombud eller någon de känner. Så många som vartannat barn är det. Hörde det på kaliber. Det var bl.a. intervju med Barnombudsmannen som har lagt ut det på sin hemsida. http://www.barnombudsmannen.se/nyheter/2011/11/minderariga-forhors-utan-forsvarare/
det är inte klokt. Det kan ju vara som vittnen av misshandel mellan föräldrar eller andra övergrepp. Barn skall väl inte lämnas i den situationen ensamma.
Det är så många fel som begås mot barn och ikväll står ordförande i socialutskottet i riksdagen i uppdrag granskning och talar om att de inte funderar på att ändra något.

Fortsatte in på BO´s blogg och läser http://barnombudsmannen.blogspot.com/2011/09/vad-hander-nar-staten-sviker-ett.html
Han avslutar med orden:
Vanvårdsutredningen avslöjar ett mörkt kapitel i vår historia. Men låt oss inte bli blinda inför vår egen samtid. Barn i samhällsvård är fortfarande i en mycket utsatt situation.
Kan bara hålla med och undrar när någon i beslutande ställning skall ta det på allvar och börja agera och förändra situationen.

2 kommentarer:

  1. Jag ville bara skicka en hälsning. Ända sen jag snubblade över din historia i våras, har jag tittat in på din blogg med jämna mellanrum, och varje gång hoppats att barnen skulle vara hemma nu. Jag har barn i samma ålder, och känner förtvivlan i hela min kropp över att era barn inte får vara hos er. Idag slår jag in adventskalenderklappar och tänker på dig och era barn och de grymma och arroganta människor som gör att inte era barn får vakna i sina egna sängar och glädjas över att julen snart är här. Måtte rättvisan segra snart, och här har du i alla fan en som håller tummarna för er.

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Ge inte upp.
    Ni får inte ge upp.
    Sedan första programmet har sänts har jag ofta bett för barnen. Jag kan vakna mitt i natten och be för barnen.
    Jag har själv en sorglig barndomshistoria bakom mig. Jag känner deras smärta. Ni får inte ge upp.
    Jag tror på godhet. Och jag har haft helvete i mitt liv,i min barndom. Den enda gång det onda vinner är när det goda ger upp,
    och de som skulle ha kämpat för mig gav upp när jag var liten. Jag skriver det med gråten i halsen , jag skriver det från hjärtat och jag menar det.
    Ge inte upp

    SvaraRadera