onsdag 6 april 2011

Lite konstigt är det

Jag har inte haft lust att blogga.
Känner att det ändå inte händer någonting.

Här om dagen tog de upp vårdnadstvister. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_skaraborg?title=vardnadstvisterna_okar&videoid=1564494
Att de ökat. Och barnombudsmannen går ut med att de nu önskar ett eget ombud för barnen. Någon som ser till deras bästa när inte föräldrarna klarar det. Det är första steget till ett ombud för alla barn även utsatta. Det har vi drivit länge.

Jag har begärt företräde igen. Fick nej men bara för att ärendet inte skulle upp just nu. Då det skulle upp skulle de höra av sig om de tyckte att de behövde höra oss. Det innebär att det inte stängs helt utan lämnas öppet vilket jag uppskattar.

Sedan kom Markbladet idag. www.markbladet.se
På sidan 14 vecka 14 står det om anmälningen mot förvaltningen.
Det skall vara 8 personal och det är 7 fast anställda. Sedan har de 4 ½ tjänst på konsultbasis. Ändå skall det krackelera fullständigt säger anmälarna. De menar även att de två sista fast anställda cheferna har gått men den nya verksamhetschefen och den nya enhetschefen är väl kvar vad jag vet. De är nyanställda och fastanställda.

Sedan har vi tittat på den ena av anmälarna och hittade honom på http://www.vialin.se/vialin/ där han har eget företag. Han är ”bara” socionom och har gått steg 1 som psykoterapeut. Ändå står det på hans flik under handledning att han ger psykoterapi.
Under öppenvård ger han behandling för beroende problematik och psykosociala problem. Utan specialistkompetens vad det verkar, han vara ju ”bara” socionom och hade gått steg 1.

För att bli psykoterapeut går man först en grundutbildning på universitet. Sedan kan man söka in på steg 1 utbildning som han uppger att han gått. Den är mellan 3-4 terminer.
Efter det kan man ha patienter under godkänd handledning under minst 2 år och måste då tala om att man inte är utbildad. Därefter kan man söka steg 2 utbildning som är minst 3 år Därefter kan man få legitimering som psykoterapeut om man anses lämplig.
Han har bara steg 1 men ger vård som om han vore klar. Man skulle kunna jämföra det med att göra samma jobb som en läkare trots att man bra är undersköterska.

Han har också utbildningar utan att tala om vad man blir, hur länge man skall läsa eller vad det kostar. Under rådgivning ger han råd både då det gäller juridik, personalfrågor och arbetsledning. Han utbildar administratörer och arbetsledare också.
Han har massor av referenser men inte ett telefonnummer eller namn till någon.

Han har tydligen jobbat som chef på ett hem som fick stänga efter massiv kritik då en pojke placerats hos missbrukare http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10261348.ab han försvarade familjen. Det måste vara samma person.
I en intervju står det att han skall ha sagt att personalen på hemmet inte behöver utbildning.

Den andra anmälaren hittar vi bara som chef på ett äldreboende och den tjänsten varade inte så länge. http://www.varnamo.se/download/18.173ee92115eaa137dc8000802/2007-4.pdf På sid 15 Undrar varför. Vet inte om hon jobbat alls på soc. tidigare.

Undrar vad Magnus A säger nu då förvaltningen som han säger nästan är på fötter igen anmäls av de som han själv rekryterat och de menar att det är kaos och allt krackelerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar