onsdag 2 mars 2011

Varför är det inte lika för alla?

Igår kom det ett inslag på radion. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=12422&artikel=4377522 Socialförvaltningen får mer kritik och trots att de får tid på sig så blir det fortfarande fel. Såg första insändaren under artikeln och håller med.

Jag förstår inte att de får mer och mer tid på sig för att rätta till. Tänk om någon som våldfört sig på någon mentalt eller fysiskt skulle istället för straff få ett halvår på sig att visa att de minsann inte kommer att göra om det. Sedan då tiden gått visar det sig att de slagit någon i alla fall och istället för att få straff så får de en chans till, en chans till att visa att de minsann inte gör om det och när de ser att det inte gick, de råkade utnyttja någon eller våldföra sig på någon mer så begär de förlängning av tiden och får det. Sedan när man tittar så är det inte bara den gången utan personen har fortsatt med sina våldsamheter mot andra så får de fortsatt tid på sig att visa att de inte gör om det. Om man inte resonerar så i det dagliga när det gäller ”vanligt folk” varför är det så när det gäller myndigheter? Det borde vara strängare och mer krav då man utsätter andra som redan är utsatta.

Vill ni lyssna på den http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=95&date=2011-03-01 välj sändningen 16.30

Idag är det presskonferens, jag själv ligger på operations bordet så jag gör inte så många knop idag.

1 kommentar:

  1. Hoppas att det inte är allt för allvarligt det du har opererats för. Roligt att du snart ska få träffa barnen, även om omständigheterna är mindre kul.

    Det blev visst svidande kritik igen från socialstyrelsen.

    Ta hand om dig och krya på dig!

    SvaraRadera