tisdag 1 mars 2011

Socialstyrelsen rapport igen

Sedan kom det mer ifrån socialstyrelsen.

Redan igår kväll hade tv 4 Borås begärt ut den och hade ett inslag. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_boras?title=tv4nyheterna_boras_18_32&videoid=1279513
2,12 in i programmet De talade om att socialstyrelsen inte är nöjda även om vissa förbättringar är gjorda.

Det står om den och socialstyrelsens kritik även i BT på dagens nätbilaga http://www.bt.se/nyheter/mark/mer-kritik-mot-socialen-i-mark(2297962).gm

De skriver runt kritiken att de visserligen ser vissa förbättringar men:
– Men arbetet sker inte tillräckligt skyndsamt och strukturerat, skriver inspektörerna.
En oacceptabel tvekan genomsyrar arbetet i vissa lägen. När utredningar inleds så kommer arbetet inte igång ordentligt eller avstannar helt. Följden blir att vissa utredningar tar omotiverat lång tid.
– Antalet påbörjade utredningar är avsevärt högre än antalet avslutade… uppenbar risk föreligger för fortsatta långa handläggningstider, skriver inspektörerna.
– Socialstyrelsen finner det anmärkningsvärt att inte alla genomgångna ärenden åtgärdats, skriver inspektörerna.
– Socialstyrelsen finner det anmärkningsvärt att det förekommer brister i nya ärenden, skriver inspektörerna.
– Handläggningen av barn placerade i familjehem var klart förbättrad och har nu skett enligt lagens krav och inspektioner, står det i rapporten.
Men lagen uppfylls inte på alla områden och socialnämnden uppmanas nu rätta till de kvarstående bristerna senast 29 april.
Om påtalade brister inte åtgärda inom utsatt tid hotas nämnden av vitesföreläggande.
Alltså långt ifrån klart och socialstyrelsen är långt ifrån nöjda.

Det som förvånar mig mest är att de får ytterligare tid på sig för att städa upp, rädda skinnet och fixa till. Tänk om det var så när någon gör bort sig i samhället för övrigt.

Det är visst presskonferens i morgon.

Fick föresten ett brev till ifrån Marks kommun. Där står det att umgänget ändå blir av torsdag d 4 mars. Undrar vilken almanacka de har. Torsdag är i min almanacka d 3 och d 4 är på fredagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar