måndag 7 mars 2011

Lite duktig

I dag har det snurrat igen. Kristallerna är väl i ordning igen.
Tänkte åka mot Örebro där jag skall delta på en barnrättskonferens tisdag och onsdag. Göra något vettigt av sjukskrivningen. Sitta och lyssna orkar jag ju. Men jag kom inte iväg idag i alla fall.

Däremot har jag talat länge och väl med den person inom socialstyrelsen som skall ansvara för utredningen då det gäller omplaceringar. Uppdraget riksdagen gav dem nu för ca en vecka sedan.
Vi hade mycket att tala om och pratade länge och väl och kommer att höras igen. Hon tog allvarligt på det jag berättade och jag fick skicka en massa belägg och material som bevis för vad jag berättade. Hon vill kontakta mig då de börjar komma igång för att jag skulle kunna komma med fler synpunkter.
De var inne på att göra en aktstudie i några kommuner jag talde om vilka jag fått flest anmälningar/berättelser på och de skulle nog börja med dem… Tack säger jag.

Hon tyckte även om min ide att gå ut till samtliga familjehem de som arbetat de sista 3-5 åren. för att få med även de som slutat, sakts upp och inte orkat igen. vi talade om vilka frågaor och hur man skulle kunna gå till väga för att få bäst resultat.

Sedan skickade jag alla de berättelserjag fått av familjer som råkat illa ut och hon tog emot dem läste dem och svarade. Det är ett nationellt problem precis som jag säger.

Sedan har jag äntligen fått iväg min första EU anmälan. Den riktar sig faktiskt inte mot Mark även om grunden ligger där. Men jag förstod efter ett samtal med en person att det kan vara en genväg till en snabbare lagändring. Eftersom vi inte är part så finns det ju inte en enda instans som lyfter våra frågor rättsligt. Och det är en mänsklig rättighet att få sin sak prövad i domstol. Alltså bryter Sverige mot mänskliga rättigheter.
Känner mig nöjd med vad jag åstakommit och fått höra under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar