söndag 20 mars 2011

En bukett

Igår fick jag ett blomsterbud. En jättebukett med tulpaner. Den var så stor att den knappt fick plats i vasen. En uppmuntran att fortsätta kämpa. Tack Hillevi och Stefan. Vad glad jag blev.

Sedan hittade jag en länk till en blogg http://blogg.aftonbladet.se/skaner/2011/03/avskaffa-marks-kommun den samma som skrivit på Newsmill och menade att enda sättet att trygga barnen vore att vi fick adoptera dem. Det är ordförande i samhällets styvbarn om jag är rätt informerad. Hon har alltså själv varit fosterhemsplacerad och samhällets styvbarn vänder sig vad jag förstått till de som kanske inte hade det så bra.

På radio sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894 är det nu en intervju med Bo Edwardsson han säger att det inte får ske i vårt land att man inte talar med barnen och utifrån att det redan skett en anknytning och det är säkerställt och barnen skall tillbaka så fort som möjligt.

Hinner sällan kolla igenom de som bloggat om oss tidigare det händer för mycket men en av mina favoritbloggare bara för att han är vass och rolig och träffsäker i det han skriver är Pierre. Han har två inlägg som jag vill lyfta även om det andra är väl värt att läs det också men jag kan ju inte kopiera den…
Det ena är en bekant som hamnat i socialtjänstens klar som gjorde en platsannons men ingen tidning ville ta in den. Så nu finns den där ändå. http://www.pirre.eu/rekryterings-hjalp-till-mark-fran-en-utan-tro-pa-forandring.html
Han har ett inlägg till där han skriver om en facebook grupp han startat
http://www.pirre.eu/facebookgrupp-for-ny-slogan-i-marks-kommun.html han vill ha en annan slogan för Mark eller få de som sitter i beslutande position att leva upp till den gamla.

Under artikeln i Borås tidning hittade jag en till som bloggar beslutet som inte blev ett beslut. En riksdagsledamot för folkpartiet. http://ekstromsblogg.blogspot.com/2011/03/forsta-dagen-pa-kommunalt-riksmote.html Hon berättar hur de suttit i kammaren och diskuterat barns rättigheter att höras Hon skriver:
Barns situation är en annan viktig fråga. Hur barn som omhändertas hanteras? I allra högsta grad aktuellt i Sjuhärad. (BT) . Barnen får inte fara illa. Samhället har ett ansvar att verkligen utreda så långt det någonsin går så att barns bästa alltid blir det som avgör. Det måste vara barnexperter som utreder barn. Självklart tog Jan Björklund upp en rad andra frågor.
Hon hade en länk till hela talet.

Tycker att det roligt att gå in och kolla kommentarer under olika artiklar som varit hittade en under ledaren i GP http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.575343-barndomen-gar-ej-i-repris som jag lägger ut:
Barnperspektivet är totalt frånvarande... Om det hade varit två biologiska barn som kidnappades från sin familj vid 4 och 5 års ålder, skickades runt i olika hem under 18 månader, och sedan hittades av polisen; hade man då behövt utreda om de hade någon anknytning till sin ursprungliga familj?? För barnens del spelar det ju ingen roll att fosterfamiljen inte är deras bio-familj. Det är deras mamma, pappa och bror. Den enda familj de kände till, innan soc "rövade bort" dem.
Det är ju precis så det är. För de här två barnen är det ingen skillnad. Vi är för dem deras föräldrar. Det är hos oss de växt upp och det är hos oss de mått bra. Det är hos oss de mådde bra sist och så har det inte varit på ca 1 ½ år det är det de längtar efter och som någon sa även om det skulle vara jobbigt med en flytt till så är det inget mot vad de tjänar eller vinner. Det är ju snarare det krävs för att de skall kunna lägga bakom sig, börja bearbeta och må bra igen. Och ju fortare det sker ju fortare kommer de må bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar