onsdag 23 februari 2011

En till

Jag har haft mycket om mig och inte hunnit att blogga som jag brukar.
Igår kollade jag kommentarer på bloggen. Det var ett tag sedan, nu fick jag se en som jag fastnade för och klickade vidare till hennes blogg. Där var det hänvisning till min på första sidan. Sådant glädjer. http://wwwmillans.blogspot.com/

Hittade en kommentar som jag kontaktade en till som råkat illa ut. De hade jobbat som familjehem i 15 år och hade nu i januari blivit av med två barn. Socialen hade hämtat dem på skolan och de hade inte fått säga adjö. Båda barnen hade handikapp och upprinnelsen var att de varit på 20 årig bröllops resa. Pojken hade blivit ledsen för att han inte fick följa med och hade i ilskan hävt ur sig att fostermamman hade slagit honom. I hans diagnos ingår att han har svårt att ta sig ur om han sagt något så soc. hade sagt att även om han tar tillbaka det kan vi inte flytta tillbaka dem. Det andra barnet hade down syndrom och förstod inte alls varför det skulle flytta. De hade bott 5 respektive 6 år. Det tar inte slut.

Idag kom Markbladet www.markbladet.se vecka 8. På sidan 16 står det att socialstyrelsen hade sett att vissa saker hade ändrat sig. Att de blivit bättre på vissa saker. Jag har hört att de var långt ifrån nöjda. Får se vad de säger på måndag när de skall träffa nämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar