söndag 9 januari 2011

Julgransplundring

Idag har julen åkt ut. Igår pysslade vi hela dagen bakade bullar och gjorde kristyr figurer. vi hade pepparkakshjärtan, kristyrringar, traktorer och bilar och en och annan gran. Sedan hängde vi upp dem i granen ihop med polkagriskäppar.

Idag fick sonen bjuda till julgransplundring.
När gästerna kom fick de först tävla om vem som hittade flest julpynt. Tomtar och allt annat försvann snabbare än jag han blinka. Allt lades på stora rumsbordet och räknades. Den som fick ihop mest fick ett pris. Sedan är det bara att lägga ner det i lådorna och ställa in på vinden. Sedan var det fika med kanelbullsfrossa. Ett stort fat med nybakta bullar och så fick de äta så mycket de ville. Sedan var det bara granen kvar. De fick varsin påse att plocka i och fick börja med att plocka godis i granen för att avsluta med att ta ner alla kulor och annat som var där. Sedan avslutades med spel, vanliga traditionella, inga tv spel. Louie som tar höns för de som inte ser upp. Stämningen var i topp och jag fick försöka dämpa dem mer än en gång. De ville knappt hem när föräldrarna dök upp.

Julen försvann på mindre än 2 timmar.

Resten av dagen har gått åt till att plocka ner i lådor och plocka upp allt det som brukar stå på hyllorna.

I morgon är det vardag igen och jag väntar med spänning på vad som kommer att hända. DEt är ju ny nämnd, nytt utskott och det måste hända något efter att det varit ”dött” så här länga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar