lördag 8 januari 2011

Facebook

Fortfarande är det tyst. Inte ett ljud i media eller andra ställen. Typisk helg.
Funderar över varför inte DO kommer med sitt utlåtande. Det har gått 2 år och de fick väl kritik just för att det tog för lång tid i somras?

På facebook finns dt ett helt gäng med protestsidor som driver att barnen skall hem. Jag fick ett mail:
På ” Hjälp barnen i Mark hem till fosterfamiljen ”.Lorena Alterqvist, som förefaller vara nära släkt mot Bio-mamman, beskriver på Facebook barnens familj som mer eller mindre kriminell. En olämplig miljö för barn att växa upp i och som hade knutit an till sitt fosterhemmet.

Det är Lorenas egna ord. Alltså handlar det inte om förtal eller att sprida ett rykte från fosterfamiljens sida som socialförvaltningen tidigare framfört. Som fosterföräldrar blir man naturligtvis orolig om man har vetskap om att Bio-mammans sociala förhållanden inte är tillfredsställande. Nu tydligt framställt av Lorena Alterqvist.

Nu uppstår frågan som socialförvaltningen/nämnden bör svara på: Hur kunde socialförvaltningen, utan utredning och dokumentation, om Bio-mammans lämplighet som vårdnadshavare akut omhänderta barnen? Och barnens bästa har inte beaktats, enligt Socialstyrelsen. Det är socialtjänstens akilleshäl och fosterhemmets trumfkort.

Soc bör få ta del av och besvara kommentarerna. Det som står här på Facebook är, i detta fall, att betrakta som en juridisk handling. Så är det på Facebook och andra offentliga medier. En del har t. ex. fått sparken för att de uttalat sig negativt om chefen eller arbetsplatsen. Detta är också en offentlig handling. En utomstående utredning bör undersöka hur socialtjänsten skött detta ärende. Det är Lorena Alterqvist som beskriver den sociala situationen.

Det är mammans mans syster lagt sig i och börjat kommentera. Föresten har ni facebook kan ni ju bli med i någon av grupperna. Fick veta att namnen skall skickas in nu. Det är bra om det är många som trycker på.

2 kommentarer:

  1. beny kan inte ha barn nära sig för han har valtagit sin dotter när hon var liten och det vet lorena alterqvist för hennes dotter blev påsat när hon var 11 år lorenas nadja dom är insest familj lorena har blivit påsat av beny nadja är benys å lorenas gemensam dotter å beny å lorena är syckon så läs deta så vet ni att lorena går på gatrna å sljer sig till svarta men hennes man är en pedåfil

    SvaraRadera
  2. anonym!?? menar du benny alterqvist då? har han varit på sin dotter? vilka barn har han nu?jag sett två och en kvinna han har sex och 2½ år
    de bor i olofström nu o han säljer bilar..hmmmm

    SvaraRadera