torsdag 6 januari 2011

Förberedelse

Eftersom det var valår förra året så träder nu nya nämnder in över hela landet. Nu har ni alla familjehem chansen att be att få komma dit och informera om hur det är att arbeta som familjehem. Be att få komma och informera 30 minuter eller något. Känner ni flera familjehem kan ni vara en eller två familjer. De nya i nämnderna är inte säkert att de har en aning om vad vi som familjehem gör. Ta chansen och sprid informationen.

Glömde att det i veckans Markbladet som alla andra ställen är en årskrönika på sid 27-28 under oktober står det om socialskandalen. Jag får fortfarande in rapporter om hur de jag har kontakt med blir behandlade även av de nya. Det verkar som om de som nyanställts eller hyrts in till viss del eller i alla fall en del av dem faller in i samma trend. Några av de drabbade som varit kallade till polisen runt tjänstefel och har nu anmält de nya också när de ändå var där eftersom de gör samma fel. Även socialstyrelsen är underrättad.

Förvaltningen har fått kritik tidigare utan att det hänt något och det är socialstyrelsen också informerad om av de som anmält så det borde bli hårdare tag för att det skall hända något denhär gången. Men jag har sagt det och säger det igen det har ännu inte blivit en enda konsekvens i ett enda av de ärenden jag har kontakt med.

Ett par nätter har jag drömt om de små igen, att de var hemma. Man har ingen lust att vakna utan vill stanna i drömmen där allt är nästan som vanligt.
Så idag har jag tagit bort alla kläder i garderoben som barnen växt ur och plockat in större storlekar. De som de har nu och en storlek större bara ifall. Som någon sorts steg i tro på att de snart är här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar