onsdag 5 januari 2011

Familjen i Dals Ed

Jag har tänkt så mycket på att dt kan ju inte bara vara i Mark det är så galet. Det måste vara fler på fler ställen.
Det får jag ju också bekräftat gång på gång. Fick en inskannad artikel ifrån en familj jag har kontakt med.

Den handlar om det ärendet som var med i GT för ett tag sedan. En familj som blev av med sin placering som dessutom var mormor och morfar till flickan. I GT säger samma handläggare som i vårt ärende att det verkar vara lika stora grava fel där som i Mark. Nu var det med i en tidning som heter Dalslänningen.
I tidningen svarar sedan ordförande och påstår att tösen kände familjerna som hon flyttat till men det var fel.

Socialstyrelsen tittar som sagt på ärendet. I tidningen står det: Socialstyrelsen bedömer efter sin genomgång av ärendet att handläggningen visar på stora brister och att lagstiftningens krav inte har följts. Flickans behov förekommer knappt alls i den dokumentation som finns och att den även i andra delar är bristfällig. Handläggningen är inte av god kvalitet och utredningar har pågått under oacceptabelt lång tid. Sedan omhändertagandet 12 juli i år har flickan varit med om fyra placeringar i tre olika familjer. Av dokumentationen går inte att läsa anledningen
till dessa många byten, än mindre om flickans behov. Socialstyrelsen anser att nämnden allvarligt brustit när det gäller barnperspektivet och flickans bästa.


Som sagt man kan undra hur många förvaltningar hanterar barn på det här viset?

1 kommentar:

  1. Hej,

    Mitt namn är Birgitta Andersson och jag har följt Er ganska länge nu. Tittar med jämna mellanrum in och ser vad som hänt/händer, men blir samtidigt lika besviken varje gång. Inga barn hemma än och inga beslut tagna, tiden går och Ni måste känna en enorm hjälplöshet.

    Min förhoppning nu, är att Ni fortfarande har krafter att kämpa och att det finns människor omkring Er som kan stötta och hålla Er uppe. Ni är värda allt stöd som finns att uppbringa.

    Jag och de mina tänker ofta på Er och framför allt på de små barnen. Det känns i hjärtat!!

    Kramar på Er//Birgitta

    SvaraRadera