fredag 24 december 2010

Julafton

Då var det julafton. En jul till utan de små. En jul till som är full av sorg och saknad.

Sonen är OK så vi kan i alla fall åka på julfirande med familjen. Kusinerna som inte sett de små på snart 1 ½ år.

Jag önskar att alla de som orsakat allt detta åtminstonde någon gång under dagen skulle tänka på de som deras hantering orsakat så mycket skada. Att de skulle tänka lite på allt det de orsakat andra när de själva sitter där bland mänskor de valt, mänskor de tycker om med julstämning och allt som hör till.

Man får inte önska andra ont men jag skulle inte bli ledsen om deras jular inte blev som de förväntat sig.
Men jag behöver nog inte önska någon något illa för jag tror på det man säger
Synden straffar sig själv.

I vilket fall som helst God jul på er alla ni därute som följer oss och jag önskar er en trevlig dag.
Skulle det vara så att du/ni sitter ensamma så tänk på att mycket kan man påverka själv så har du tråkigt vad gör du då åt det? Eller du kanske skall till släkt som du inte ser fram emot att träffa? Du kanske har en dag framför dig som inte alls ’är så rolig? Men som sagt vad gör du åt det?

Jag hörde ett ordspråk:
Om jag själv öppnar fönstret får jag frisk luft öppnar någon annan så dra det.
Kontentan är du väljer själv hur du vill se det. Är det tråkigt eller gör du något bra av det? Det kan bli båda delarna hur du nu väljer att se det. Jag hopapas det senstae allternativet.

Det finns barn i Sverige som idag kommer att ha ett litet helvete. Föräldrarna dricker eller tar andra droger, Julen blir inte alls vad den borde vara. 2/3 av alla i Sverige ser inte fram emot julen hörde jag om en undersökning i går.
Som sagt man kan välja hur man vill se det och man kan välja att ändå mitt i sorgen eller bedrövelsen vara positiv eller negativ.
De små har det i alla fall så bra det går, de kommer att ha julfirande utgår jag ifrån, de kommer att få julmat och klappar även om de inte får tala med eller träffa oss. Även om vi inte ens har fått lämna över våra julklappar. Vi får ta en dag i sänder och göra det bästa av saken. Det vi inte kan påverka är det ingen ide att grubbla över och det vi inte kan påverka just nu får vi lämna därhän ett par dagar.
Nästa jul tror jag att vi är ”hela” familjen samlade igen. Det är vad jag väljer att tro och jag väljer att försöka göra det bästa av dagen julafton, idag för ingen mår bättre av att jag sitter och deppar det påverkar ingenting annat ’än min närmaste omgivning. Så god jul på er och gör vad ni kan för att få en så bra jul som möjligt.

1 kommentar:

  1. Hoppet måste finnas! Att nästa Jul ska bli hel.
    Mångar tankar går till dej och alla andra med saknade barn..

    Jag är faster till två numera lite större barn som har saknats oss länge.

    SvaraRadera