måndag 15 juni 2015

Jobb och sömn

Idag inleds rättegången mot den åklagare som anklagas för sexbrott.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6188927
den åtalade mannen hittade de 14-åriga flickorna i Sundsvall som han nu misstänks för sexbrott mot via en anteckning på en bro.– Flickorna hade ristat in sina namn och telefonnummer på en bro. På det sättet har han letat rätt på dem.

Gävleåklagaren misstänkts ha langat sju flaskor sprit till flickorna i Sundsvall som då var i 14-årsåldern. Han tafsade på den ena av dem och skickade SMS med grovt sexuellt innehåll. Han är även åtalad för barnvåldtäkt mot en annan flicka i samma ålder i Dalarna som han hittade via en chattsida.
Åklagaren misstänks även för jäv efter att han haft en sexuell relation med en kvinna som han, trots deras relation, gav böter för narkotikabrott. Han misstänks även ha köpt sex i en annan kvinnas bostad.

Alla dessa personer har mannen även sökt information om i åklagarväsendets it-system, fast han inte var behöriga att gå in i deras fall.
Åklagaren erkänner dataintrång, och att han köpt ut alkhol. Men han förnekar alla sexbrotten och tjänstefel. Om han blir dömd kan han förlora sitt jobb som åklagare.
Anders Jakobsson, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, säger att det är ovanligt att en åklagare misstänks för den här typen av grova brott.
 
Man kan undra om det är för att så få åklagare begår brott eller om de går fria för att de är just åklagare.  Det är ju inte så många poliser eller andra myndighetspersoner som åtalas heller.

Sedan vill svenska forskare har riktlinjer för sömn. De anser att man måste sova minst 6 timmar men max 9 för att må bra.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6189124

Och fler och fler unga får jobb. Dvs slipper att gå arbetslösa http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6189227 men bara så länge de är svenska. Siffrorna är inte lika ljusa för ungdomar med invandrar bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar