söndag 8 mars 2015

Tierp

I Tierp tycker man inte att man gjort fel trots att man kritiserats av IVO http://www.bpis.se/efter-ivos-kritik-tierpspolitiker-anser-inte-att-fel-beslut-fattats/

En av de ansvariga politikerna i Tierp svarar nu på kritiken om att kommunstyrelsen flera gånger låtit bli att utreda anmälningar om barn som far illa, trots att anmälningarna enligt Inspektionen för vård och omsorg borde ha lett till att utredningar inletts.
 
Ändå säger ansvarig politiker:
– Vad jag känner till har det inte begåtts några fel i de enskilda ärendena, säger Kenneth Gunnarsson (MP).

– Jag tänker inte gå in i något enskilt fall och kommentera det, jag har inte underlag heller att kunna bedöma det just nu. men vi har inte fått några rapporter om att det handlagts på fel sätt, nej. 
 
Som P4 Uppland tidigare rapporterat har Inspektionen får vård och omsorg, IVO, gjort en granskning av hur politikerna i kommunstyrelsen i Tierp hanterat anmälningar om barn som far illa, och inspektionen fann vid granskningen stora brister.
Bland annat gällde det bristfällig dokumentation i de enskilda ärendena, något som gjorde att det var svårt att se varför politikerna fattat de beslut som de fattat och att få en klar överblick över vad som hänt i de enskilda ärendena.
IVO ifrågasatte också flera enskilda beslut som kommunstyrelsen fattat om att inte inleda en utredning trots inkommen anmälan. Det gällde alltså anmälningar om självmordstankar, våld mot barn och även en anmälan om psykisk ohälsa hos en förälder till ett spädbarn och där IVO bedömde det som "en allvarlig brist att kommunstyrelsen inte inlett utredning".
 
Man kan undra vad man har granskning myndigheter till om de ändå skiter i utslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar