söndag 8 mars 2015

Akuta åtgärder krävs inom socialtjänsten

I Norrköping kräver man nu ändring.
http://www.bpis.se/akuta-atgarder-kravs-inom-socialtjansten/
Arbetsmiljön måste bli bättre och arbetsbelastningen måste minska för landets socialsekreterare. Det säger fackförbundet Visions ordförande Veronica Karlsson som på tisdagen besökte socialtjänsten i sin förra hemkommun Norrköping
Mikael Axelsson är ungdomshandläggare på socialtjänsten i Norrköping. Han vittnar om den höga arbetsbelastningen och berättar att anmälningarna som landar på hans bord har blivit allt svårare och komplexare.
– Man jobbar övertid, man jobbar kvällar, man jobbar extra på helgerna. Jag tror många löser det på det sättet, men det är ju ingen slutlig lösning i längden.
Att minska personalomsättningen är en viktig del i det förebyggande arbetet och bra introduktioner är en nyckelfaktor enligt Veronica Karlsson, som själv arbetat inom socialtjänsten i Norrköping i åtta år.
– Om man får en bra introduktion i yrket trivs man bättre, presterar bättre och stannar längre i yrket. Är man ny i yrket ska man ha en introduktion som är planerad upp till ett år, säger hon.
 
Snart är det väl inte en enda kommun som inte slagit larm eller begärt förändring. Frågan är bara vad som görs och varför det tar sådan tid.  Vad som behöver göras för att lösa så mycket som möjligt snabbt.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar